Регистър на училищата

Математическа гимназия Акад. Кирил Попов, Град Пловдив

авторитетна учебна институция пловдив

авторитетна учебна институция пловдив, авторитетно учебно заведение пловдив, авторитетно училища в пловдив, висококвалифицирани преподаватели пловдив, гимназия академик кирил попов пловдив, добра учебна подготовка пловдив, добро образование пловдив, елитна математическа гимназия пловдив, елитна професионална гимназия пловдив, елитно средно училище в пловдив, извор на знание пловдив, качествено обучение пловдив, математическа гимназия акад кирил попов, математическа гимназия академик кирил попов, математическа гимназия пловдив, мг академик кирил попов, мг академик кирил попов пловдив, мг пловдив, награди от престижни международни форуми, образцова математическа гимназия пловдив, обучение за програмист пловдив, омг акад кирил попов, омг академик кирил попов, омг пловдив, предпочитано учебно заведение в пловдив, препоръчано средно училище в пловдив, проспериращо учебно заведение пловдив, профил компютърна графика и дизайн пловдив, средище на духовна изява пловдив, турнири конференции и олимпиади по информатика, турнири конференции и олимпиади по математика, училище с традиции пловдив

Галерия

Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов

Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Информация

Информация

Математическа гимназия Акад. Кирил Попов, Пловдив отваря врати, за да посрещне своите първи възпитаници през 1971 г. с прием от два випуска с профили Математика и Изчислителна математика. С откиване на учебното заведение са положени основите на едно елитно и перспективно училище. За патрон на гимназията е избрано името на академик Кирил Попов.


Още през първите години възпитаниците на елитното учебно заведение се включват в национални и международни форуми, печелейки призови места.


През периода 1977/1979 г. е внедрена нова учебна програма по Програмиране на АСМ, превърнала се в база за съвременно обучение по информатика.


За 1980 г. Математическа гимназия Акад. Кирил Попов, Пловдив е първа по резултати между средните учебни заведения, а БАН приема училището за партньор в различни научни области.


През 1981 г. е разкрита единствената в страната паралелка по специалността Микропроцесори, а през 1983 г. е открит най-големият Информационно-изчислителен център в българско средно училище с първия за страната компютърен клас.


Учебното заведение става домакин на две национални и едва международна конференция по използване на ПК в учебния процес.През 1985 г. гимназията е домакин на Първия национален турнир по информатика през 1985 година.


Построен е нов учебен корпус, с ново съвременно оборудване и ОМГ Акад. Кирил Попов, Пловдив се превръща в средище на форуми с национално значение, като за успехите учителският колектив е удостоен от образователното министерство с наградата „Найден Геров”.
През 1986 г. учебното заведение съвсем заслужено получава званието „Образцова гимназия”.

 

Разработен е учебен план и програми за професията Оператор-програмист на ЕИМ, за обучение по информатика за средното образование в страната.

 

През 1987 г. в ОМГ са разкрити първите в страната експериментални паралелки с интензивно изучаване на английски език сред профилираните училища. А от 1989 г. приемът в учебното заведение включва паралелки с английски, немски и френски език.


В края на 80-те години материално техническата база е обновена, оборудвани са кабинети по информатика, роботехника КИПС, изобразително изкуство, създадена е локална мрежа за 16-битови персонални компютри и други.


Отборът по математика на ОМГ е носител на купата за комплексен победител на националните ученически конференции, провеждани от Съюза на математиците в България.


През 1993 г. е внеден учебният профил Компютърна графика и дизайн.


През 1997 г. гимназията кандидатства със свой проект и спечелва конкурс по програмата PHARЕ – BG – Усъвършенстване на професионалното образование и обучение за професията Програмист.

 

Контакти

Математическа гимназия Акад. Кирил Попов

Град Пловдив, Община Пловдив-град, кв. Хр. Смирненски, ул. Чемшир 11
Телефон: 032643157
Интернет сайт: 

Още Училища в Община Пловдив-град

ЧАСТНА ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ С ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ СТОЯНСТРОЙ

ЧАСТНА ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ С ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ СТОЯНСТРОЙ, Пловдив

ЧАСТНА ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ СТОЯНСТРОЙ - Пловдив е разкрита на основание чл.11 от Закона за народната просвета и чл.14 от Правилника за прилагане на този закон със Заповед № РД