Регистър на училищата

Математическа гимназия Акад. Кирил Попов, Град Пловдив

авторитетна учебна институция пловдив

авторитетна учебна институция пловдив, авторитетно учебно заведение пловдив, авторитетно училища в пловдив, висококвалифицирани преподаватели пловдив, гимназия академик кирил попов пловдив, добра учебна подготовка пловдив, добро образование пловдив, елитна гимназия пловдив, елитна математическа гимназия пловдив, елитна професионална гимназия пловдив, елитно средно училище в пловдив, извор на знание пловдив, качествено обучение пловдив, математическа гимназия акад кирил попов, математическа гимназия академик кирил попов, математическа гимназия пловдив, мг академик кирил попов, мг академик кирил попов пловдив, мг пловдив, награди от престижни международни форуми, образцова математическа гимназия пловдив, обучение за програмист пловдив, омг акад кирил попов, омг академик кирил попов, омг пловдив, предпочитано учебно заведение в пловдив, препоръчано средно училище в пловдив, проспериращо учебно заведение пловдив, профил компютърна графика и дизайн пловдив, средище на духовна изява пловдив, турнири конференции и олимпиади по информатика, турнири конференции и олимпиади по математика, училище с традиции пловдив

Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Информация

Информация

Математическа гимназия Акад. Кирил Попов, Пловдив е едно от най - реномираните и авторитетни учебни заведения в страната, утвърдило се като средище на висока култура, творчество и образованост.


Осигурява на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните ценности.

 

Отваря врати, за да посрещне своите първи възпитаници през 1971 г. с прием от два випуска с профили Математика и Изчислителна математика. С откриване на учебното заведение са положени основите на едно елитно и перспективно училище. За патрон на гимназията е избрано името на академик Кирил Попов.


Още през първите години възпитаниците на елитното учебно заведение се включват в национални и международни форуми, печелейки призови места.


През периода 1977/1979 г. е внедрена нова учебна програма по Програмиране на АСМ, превърнала се в база за съвременно обучение по информатика.


За 1980 г. МГ Акад. Кирил Попов, Пловдив е първа по резултати между средните учебни заведения, а БАН приема училището за партньор в различни научни области.


През 1981 г. е разкрита единствената в страната паралелка по специалността Микропроцесори, а през 1983 г. е открит най-големият Информационно-изчислителен център в българско средно училище с първия за страната компютърен клас.


Учебното заведение става домакин на две национални и едва международна конференция по използване на ПК в учебния процес.През 1985 г. гимназията е домакин на Първия национален турнир по информатика през 1985 година.


Построен е нов учебен корпус, с ново съвременно оборудване и ОМГ Акад. Кирил Попов, Пловдив се превръща в средище на форуми с национално значение, като за успехите учителският колектив е удостоен от образователното министерство с наградата „Найден Геров”.

 

През 1986 г. учебното заведение съвсем заслужено получава званието „Образцова гимназия”.

 

Разработен е учебен план и програми за професията Оператор-програмист на ЕИМ, за обучение по информатика за средното образование в страната.

 

През 1987 г. в ОМГ са разкрити първите в страната експериментални паралелки с интензивно изучаване на английски език сред профилираните училища. А от 1989 г. приемът в учебното заведение включва паралелки с английски, немски и френски език.


В края на 80-те години материално техническата база е обновена, оборудвани са кабинети по информатика, роботехника КИПС, изобразително изкуство, създадена е локална мрежа за 16-битови персонални компютри и други.


Отборът по математика на ОМГ е носител на купата за комплексен победител на националните ученически конференции, провеждани от Съюза на математиците в България.


През 1993 г. е внедрен учебният профил Компютърна графика и дизайн.


През 1997 г. гимназията кандидатства със свой проект и спечелва конкурс по програмата PHARЕ - BG - Усъвършенстване на професионалното образование и обучение за професията Програмист.

 

ОМГ Акад. Кирил Попов предлага и осигурява отлични условия за работа на учители и ученици. Гордее с високите си постижения като учебна институция.

 

 Директор на Математическа гимназия Акад. Кирил Попов, Пловдив е Г-жа Веселина Карапеева.

Контакти

Математическа гимназия Акад. Кирил Попов

Град Пловдив, Община Пловдив-град, кв. Хр. Смирненски, ул. Чемшир 11
Телефон: 032643157, 032643192, 032333232
Интернет сайт: omg-bg.com

Галерия

Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов
Математическа гимназия Акад. Кирил Попов

Още Училища в Град Пловдив

Частен професионален колеж Източен европейски образователен център

Частен професионален колеж Източен европейски образователен център, Пловдив

ЧПК Източен европейски образователен център, Пловдив е едно от най-младите, но вече утвърдили се учебни заведения в Пловдив. Открит с Държавен лиценз № РД-14-102/25.04.2008 г. (обн. ДВ бр. 49

Езиков център Тера

Езиков център Тера, Пловдив

Eзиковото обучение Няма значение каква е вашата възраст, пол или социален статус, защото в наше време познанието по чужди езици за всеки човек, е жизненоважна необходимост. Колкото повече ези

Средно училище Свети Константин - Кирил Философ

Средно училище Свети Константин - Кирил Философ, Пловдив

Средно училище Свети Константин - Кирил Философ, град Пловдив е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европ

Професионален частен европейски колеж по иновативни технологии

Професионален частен европейски колеж по иновативни технологии, Пловдив

Професионален частен европейски колеж по иновативни технологии е Вашия избор за успех! Имаш креативни идеи, но не знаеш как да ги осъществиш... Искаш да си следващият голям създател на нова социална

Регистър на училищата

Частна професионална гимназия по информатика и компютърни науки Академик Благовест Сендов ООД, Пловдив

Частна професионална гимназия по информатика и компютърни науки Академик Благовест Сендов, гр. Пловдив осигурява на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите

Основно училище Алеко Константинов

Основно училище Алеко Константинов, Пловдив

Основно училище Алеко Константинов, Пловдив е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото,