Регистър на училищата

МИННО - ГЕОЛОЖКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. ИВАН РИЛСКИ, Град София

висше училище съчетаващо образование с професия

висше училище съчетаващо образование с професия, мгу св иван рилски, мгу св иван рилски софия, мгу софия, минно геоложки университет софия, обща инженерна подготовка софия, предпочитано висше училише софия, препоръчано висше училище софия, придобиване на знания и компетентности в мгу, придобиване на знания и компетентности в мгу софия, тясно профилирани знания и умения софия, утвърдил се учебен и научен център в софия, утвърдило се висше училище в софия

МИННО - ГЕОЛОЖКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. ИВАН РИЛСКИ
Информация

МИННО - ГЕОЛОЖКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. ИВАН РИЛСКИ

Минно - геоложкият университет Св. Иван Рилски е висше учебно заведение със седалище град София, Студентския град.

 

Съществува като самостоятелна образователна институция от 1953 година, утвърдило се като учебен и научен център, където се подготвят инженери по геоложки, минни и електромеханични специалности, провеждат се фундаментални и приложни научни изследвания и се осъществяват всички форми за следдипломна квалификация.

 

Съчетанието на обща инженерна подготовка с по - тясно профилирани знания и умения дава широки възможности за реализация на завършилите университета не само в България, но също и в чужбина.

 

От основаването на учебното заведение досега са подготвени над 14 000 инженери, реализиращи се в областта на геологията, минното дело, в енергийно - суровинния отрасъл, гражданското и промишлено строителство, опазването на околната среда.

 

Добро обучение и образвование са получили граждани на близо четиридесет държави от Европа, Азия, Африка и Южна Америка.

 

Минно - геоложкият университет Св. Иван Рилски е разположен на площ от сто декара, където са изградени корпусите на Ректората, Факултетите, Лабораторния блок, Учебно - информационния отдел, Издателска къща Св. Иван Рилски и научните лаборатории.

 

На територията на МГУ и в непосредствена близост с него са разположени спортни зали и игрища, басейн, общежития и студентски столове.

 

Минно - геоложкият университет разполага с библиотека, която е уникална по своя характер и фондосъдържание. Осигурява потребителското търсене от научна литература за основните отрасли на университета - минно дело, геология и инженерна геоекология. Фондът на библиотеката е организиран систематично по Универсалната десетична класификация, като обхваща различни видове документални източници - книги, периодични издания, дисертации, научно - изследователски разработки и други.

 

Минно - геоложкият университет Св. Иван Рилски е защитил правото си да обучава по всички образователни степени. По продължителност и обхват те съответстват на степените давани в университетите на САЩ и Европа.

 

Св. Иван Рилски е утвърдило се учебно заведение съчетаващо образование с професия, придобиване на знания и компетентности, отговарящи на съвременните изисквания на пазара на труда и подбора на различни специалисти за минно-геоложката индустрия.

 

Подготвя отлични професионалисти, владеещи няколко чужди езика, знаещи и можещи, компетентни и конкурентноспособни на българския и европейски пазар на труда.

 

Контакти

Хотел Амбелиц

Къща Акварел

Телефон: 028060300, 028060212, 028060530, 028060208
Интернет сайт: www.mgu.bg

Още Училища в Община Столична

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич, София

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич, София е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознато

202 Основно училище Христо Ботев

202 Основно училище Христо Ботев, Долни пасарел

202 Основно училище Христо Ботев, Долни Пасарел е учебно заведение с 145 годишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непоз

37 средно училище Райна Княгиня

37 средно училище Райна Княгиня, София

37 СУ Райна Княгиня, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните цен

17 Средно училище Дамян Груев

17 Средно училище Дамян Груев, София

17 Средно училище Дамян Груев с ранно чуждоезиково обучение, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейски

Частно основно училище Изгрев ЕООД

Частно основно училище Изгрев ЕООД, София

Частно основно училище Изгрев е иновативно училище отворило врати през 2015 год. в район Панчарево, ул. Люляк 17. Целта и амбициите на екипа на ЧОУ Изгрев са следване традициите и педагогическия подх