Регистър на училищата

Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Град Пловдив

гимназия за екранни изкуства пловдив

гимназия за екранни изкуства пловдив, гимназия за сценични и екранни изкуства, гимназия с професионална насоченост пловдив, добро професионално обучение пловдив, национална гимназия за сценични и екранни изкуства, нг за сценични и екранни изкуства пловдив, нгсеи пловдив, предпочитана гимназия за сценични изкуства пловдив, предпочитано училище за сценични изкуства пловдив, препоръчана гимназия за екранни изкуства пловдив, препоръчана гимназия за сценични изкуства пловдив, препоръчана национална гимназия пловдив, препоръчана професионална гимназия пловдив, средно национално училище пловдив, средно професионално училище пловдив, средно училище за екранни изкуства пловдив, средно училище за сценични и екранни изкуства, средно училище за сценични изкуства пловдив, училище за сценични и екранни изкуства пловдив

Галерия

Национална гимназия за сценични и екранни изкуства
Национална гимназия за сценични и екранни изкуства
Национална гимназия за сценични и екранни изкуства
Национална гимназия за сценични и екранни изкуства

Национална гимназия за сценични и екранни изкуства
Информация

Национална гимназия за сценични и екранни изкуства Национална гимназия за сценични и екранни изкуства е учебно заведение с богата история, която през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут.

 

Води своето начало през 1975 година, като СХУ за Сценични кадри в града на художниците и на първия в историята на България професионален театър град Пловдив.


Специализираното учебно заведение, предлага и осигурява отлични условия за работа на учители и ученици.


Гимназията се гордее с високите си постижения и като учебна институция - много от завършилите ученици са вече утвърдени творци в различни сфери на сценичните и визуални изкуства, и като творчески постижения в реализирането на проекти в професионални творчески институти - театър, опера и кино.


Днес Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив е едно от авторитетните училища в България. Утвърждило се, като съвременна и модерна учебна институция, подготовящо добри специалисти със средно образование.


Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение - общообразувателно и професионално, свързани с развитието на образователния и творчески процес.


През 2008 г. учебното заведение заслужено получава името Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, име определящо по-точно същността на образователното съдържание, насочено към работа в театъра, киното, телевизията и други сфери на визуалните изкуства.


Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив задоволява интересите на младите хора към съвременните науки.


Прилагането на иновационни методи адаптира обучението, съобразявайки го с бързо променящите се условия на икономическия пазар и нуждата от качествени специалисти.


За да бъдат възпитаниците конкурентоспособни в променящите се условия на съвременния свят, училището адекватно реагира и въвежда нови учебни специалности в годините на своето развитие.


Водеща цел в работата на Гимназията е тя да се наложи като институция със сериозни образователни, професионални и културни функции.


Обучението и образованието, което получават възпитаниците на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив са на високо ниво.


Учебното заведение се слави с големия професионализъм на преподавателите и тяхната всеотдайност към възпитаниците си, обграждайки ги с внимание, давайки им знания.


Преподавателите по професионална и профилирана подготовка са доказани имена в сферата на изкуството с отлична творческа реализация и солиден преподавателски опит.

 

Преподаваттелски екип е на много високо ниво, той дава на учениците не само професионални умения, но и възпитава човешки ценности, необходими за пълноценната им реализация в живота.


Курсът на обучение в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив формира специалисти в областта на изкуството и личности, готови да реализират своите умения, талант и способности в бързо розвиващия се свят.


Учебното заведение поддържа професионални и творчески отношения с театри, училища, читалища, галерии, с Дирекция Култура на община Пловдив, с телевизионни студия и кинопродукции. Всичко това позволява на учениците да реализират своите умения на професионално ниво още по време на обучението и да създадат контакти, които да улеснят професионалната им реализация след завършването, а и да получат още по-добри професионални умения.

 

Училището участва в разработване и прилагане на учебни планове и програми за различни форми на обучение и в международни проекти по програми на Европейския съюз.

 

Директор на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив е г-жа Емилия Арабаджиева.

 

Ако искате да бъдете специалисти в избраната от Вас професия, желаете да получите най - добрата професионална подготовка, мечтаете да се реализирате в живота, точно това е Вашето училище.

 

Контакти

Национална гимназия за сценични и екранни изкуства

Град Пловдив, Община Пловдив-град, ул. Петко Д. Петков 8
Телефон: 032626423, 032626425
GSM: 0879148823, 0879148825
Интернет сайт: 

Още Училища в Община Пловдив-град

ЧАСТНА ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ С ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ СТОЯНСТРОЙ

ЧАСТНА ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ С ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ СТОЯНСТРОЙ , Пловдив

ЧАСТНА ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ СТОЯНСТРОЙ - Пловдив е разкрита на основание чл.11 от Закона за народната просвета и чл.14 от Правилника за прилагане на този закон със Заповед № РД