Регистър на училищата

Начално училище Георги Бенковски, Град Монтана

добро образование кв кошарник монтана

добро образование кв кошарник монтана, качествено начално образование монтана, качествено обучение монтана, квалифицирани преподаватели монтана, монтана, начално училище георги бенковски монтана, начално училище кв кошарник монтана, начално училище монтана, начално училище с добра материална база монтана, начално училище с добра подготовка монтана, начално училище с обновена материална база монтана, ну георги бенковски монтана, ну кв кошарник монтана, ну монтана, обучение на високо ниво монтана, отлични педагози монтана, съвременно и модерно начално училище монтана, учебно заведение кв кошарник монтана, училище георги бенковски монтана, училище с добра учебна подготовка монтана

Начално училище Георги Бенковски
Информация

Начално училище Георги Бенковски, Монтана

Начално училище Георги Бенковски е учебно заведение в град Монтана, кв. Кошарник, ул. Витоша № 2.

 

Училище с богата история, която през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут.


Води началото си от 1972 г. със започване на редовните учебни занятия за малките възпитаници.
На едно място се помещават училище, детска градина и столова за хранене. Основател на учебното заведение и негов пръв директор е бил Софрон Горанов.


Първоначално училището е било интернат, където децата са пребивавали през цялата седмица - учили, хранили се и нощували в него.


От 1994 год. учебното заведение е със статут на "Основно училище", което дава възможност да бъдат приемани ученици до 8 клас.


Вследствие на възникнал пожар през 2001 година, основната сграда и всички допълнителни постройки са опожарени до основи. Остава само една масивна тухлена сграда, която е реконструирана и възстановена с помощта на Община Монтана.


От учебната 2016/2017 година учебното заведение е със статут на Начално училище. В него се обучават над 140 деца от първи до четвърти клас и 2 подготвителни групи.


Учебният процес се провежда едносменно - целодневно. Училището е с общинско финансиране.


Материално - техническата база непрекъснато се подобрява и осъвременява и е с напълно оборудвани кабинети по различните предмети. Това е важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.

 

Днес усилията за развитие на НУ Георги Бенковски са насочени предимно към увеличаване ефективността на учебния процес. Учениците биват стимулирани и ангажирани чрез обучение със съвременни технологии и интерактивни методи на преподаване.


На малките възпитаници се предоставя възможности за провеждане на уроци извън класната стая, което изгражда у децата умения и качества за справяне с различни ситуации, допълвайки образователния процес за ефективно общуване и работа в група.


У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.

 

Екип от висококвалифицирани преподаватели и педагози с богат опит, полагат грижи за своите възпитаници, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.


Тяхната мисия и цел е да предадат своите знания на учениците по най-достъпния за тях начин. Педагозите се стремят да предадат възможно най-много учебен материал на децата, за да поставят една успешна основа за тяхното по-нататъшно образование.


Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.


Директор на НУ Георги Бенковски, Монтана е г-н Красимир Коларов.

 

 

Контакти

Начално училище Георги Бенковски

Град Монтана, Община Монтана, кв. Кошарник, ул. Витоша 2
Телефон: 096305192
GSM: 0878708949
Факс: 096305192
Интернет сайт: www.nu-gbenkovski.com

Галерия

Начално училище Георги Бенковски
Начално училище Георги Бенковски
Начално училище Георги Бенковски
Начално училище Георги Бенковски
Начално училище Георги Бенковски
Начално училище Георги Бенковски
Начално училище Георги Бенковски
Начално училище Георги Бенковски

Още Училища в Град Монтана

ПГ по строителство, архитектура и компютърни науки Проф. арх. Стефан Стефанов

ПГ по строителство, архитектура и компютърни науки Проф. арх. Стефан Стефанов, Монтана

Професионална гимназия по строителство, архитектура и компютърни науки Проф. арх. Стефан Стефанов е учебно заведение в град Монтана. Училище с богата история, която през годините претърпява р

Седмо средно училище Йордан Радичков

Седмо средно училище Йордан Радичков, Монтана

VII СУ Йордан Радичков е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъд

Професионална гимназия по техника и електротехника Христо Ботев

Професионална гимназия по техника и електротехника Христо Ботев, Монтана

Професионална гимназия по техника и електротехника Христо Ботев, гр. Монтана е едно от най - реномираните професионални учебни заведения в страната. Отварило врати, за да посрещне своите възпитаници,

ПГ ПО ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ

ПГ ПО ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ, Монтана

Професионална гимназия по лека промишленост има богата история в която са съхранени традициите на професионалното обучение. Ние училищното ръководство, учителите и служителите работим заедно,отговорно

4 ОУ ИВАН ВАЗОВ

4 ОУ ИВАН ВАЗОВ, Монтана

4 ОУ Иван Вазов предлага - Учебна база в съвременна сграда със 3 корпуса, включваща: - 26 класни стаи и кабинети, кухненски блок,две помещения за самоподготовка,мултимедиен центъ