Регистър на училищата

Начално училище Георги Бенковски, Град Монтана

качествено обучение монтана

качествено обучение монтана, монтана, начално училище георги бенковски монтана, начално училище монатана, ну георги бенковски монтана, ну кв кошарник монтана, ну монтана, отлични педагози монтана, учебно заведение кв кошарник монтана, училище георги бенковски монтана

Начално училище Георги Бенковски
Информация

Начално училище Георги Бенковски, Монтана

Начално училище Георги Бенковски е учебно заведение в град Монтана, кв. Кошарник, ул. Витоша № 2.

 

Училище с богата история, която през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут.


Води началото си от 1972 г. с започване на редовните учебни занятия за малките възпитаници.
На едно място се помещават училище, детска градина и столова за хранене. Основател на учебното заведение и негов пръв директор е бил Софрон Горанов.


Първоначално училището е било интернат, където децата са пребивавали през цялата седмица - учили, хранили се и нощували в него.


От 1994 год. учебното заведение е със статут Основно училище, което дава възможност да бъдат приемани ученици до 8 клас.


Вследствие на възникнал пожар през 2001 година основната сгради и всички допълнителни постройки са опожарени. Остава само една голяма масивна сграда, която е реконструирана и възстановена с помощта на Община Монтана.


Към момента учебното заведение е със статут на Начално училище. В него се обучават около 120 деца от първи до четвърти клас и в 2 подготвителни групи.


Учебният процес се провежда едносменно - целодневно. Училището е с общинско финансиране.


Материално - техническата база е съвременна, с напълно оборудвани кабинет по различните предмети, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.

 

Днес усилията за развитие на НУ Георги Бенковски са насочени предимно към увеличаване ефективността на учебния процес.


На малките възпитаници се предоставя възможности за провеждане на уроци извън класната стая, което изгражда у децата умения и качества за справяне с различни ситуации, допълвайки образователния процес за ефективно общуване и работа в група.


У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.

 

Екип от висококвалифицирани преподаватели и педагози с богат опит, полагат грижи за своите възпитаници, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.


Тяхната мисия и цел е да предадат своите знания на учениците по най-достъпния за тях начин. Педагозите се стремят да предадат възможно най-много учебен материал на децата, за да поставят една успешна основа за тяхното по-нататъшно образование.


Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.


Директор на НУ Георги Бенковски, Монтана е г-н Красимир Коларов.

 

 

Контакти

Основно училище Георги Бенковски

Град Монтана, Община Монтана, кв. Кошарник, ул. Витоша 2
Телефон: 096305192
Факс: 096305192
Интернет сайт: gbenkovskimnt.alle.bg

Галерия

Начално училище Георги Бенковски
Начално училище Георги Бенковски
Начално училище Георги Бенковски

Още Училища в Град Монтана

ПГ по строителство, архитектура и компютърни науки Проф. арх. Стефан Стефанов

ПГ по строителство, архитектура и компютърни науки Проф. арх. Стефан Стефанов, Монтана

Професионална гимназия по строителство, архитектура и компютърни науки Проф. арх. Стефан Стефанов е учебно заведение в град Монтана. Училище с богата история, която през годините претърпява р

Професионална гимназия по техника и електротехника Христо Ботев

Професионална гимназия по техника и електротехника Христо Ботев, Монтана

Професионална гимназия по техника и електротехника Христо Ботев, гр. Монтана е едно от най - реномираните професионални учебни заведения в страната. Отварило врати, за да посрещне своите възпитаници,

Седмо средно училище Йордан Радичков

Седмо средно училище Йордан Радичков, Монтана

VII СУ Йордан Радичков е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъд

ПГ ПО ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ

ПГ ПО ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ, Монтана

Професионална гимназия по лека промишленост има богата история в която са съхранени традициите на професионалното обучение. Ние училищното ръководство, учителите и служителите работим заедно,отговорно

4 ОУ ИВАН ВАЗОВ

4 ОУ ИВАН ВАЗОВ, Монтана

4 ОУ Иван Вазов предлага - Учебна база в съвременна сграда със 3 корпуса, включваща: - 26 класни стаи и кабинети, кухненски блок,две помещения за самоподготовка,мултимедиен центъ