Регистър на училищата

Обединено училище Отец Паисий, Село Радомирци

авторитетно учебно заведение радомирци

авторитетно учебно заведение радомирци, висококачествено обучение радомирци, добра професионална подготовка радомирци, добра учебна база радомирци, добра учебна подготовка радомирци, добро образование радомирци, извор на знание радомирци, качествено образование радомирци, качествено обучение радомирци, обединено училище село радомирци, обу отец паисий радомирци, обу радомирци, обу село радомирци, огнище на национални традиции радомирци, отлична учебна подготовка радомирци, отлични педагози радомирци, професионална подготовка радомирци, толерантно общуване радомирци, учебни занимания радомирци, учебни занятия радомирци, учебно заведние радомирци, училище отец паисий радомирци, училище с добра материална база радомирци, училище с традиции радомирци, училище село радомирци

Обединено училище Отец Паисий
Информация

Обединено училище Отец Паисий отворя врати, за да посрещне и да даде знания на своите любознателни възпитаници.

 

Преди повече от 200 години, гордите родолюбци в село Радомирци, разбрали силата на просвещението се захващат с богоугодно и спасително дело да дадат образование на децата си, за да запазят вяра, род и родина.


Учебното дело в селото води началото си от далечната 1820 год., като огънят на просвещението бива поддържано от редица родолюбиви учители.


Първоначално за класни стаи се използвали мазите на няколко къщи. През 1870 год. стара, изоставена къща се използвала за църква и училище.


През 1892 г. е разкрито третокласно училище, което задоволявало нуждите на селото до 1913 година. Впоследствие били открити и прогимназиални класове. Това наложило построяването на двете нови училища - начално с патрон Христо Ботев и прогимназия - Отец Паисий в двата края на селото. В тях са се обучавали и израствали като личности децата на селото до 1985 година.


През 1985 год. двете училища са обединени в основно училище Отец Паисий помещаващо се в новопостроената съвременна училищна сграда.


През учебната 2008/2009 г. ОУ Отец Паисий, Радомирци е обявено за средищно, като в него се обучават и учениците от село Ракита.


На 1 ноември 2013 година училището чества своя 150-годишен юбилей.


През 2017 год. учебното заведение е преобразувано в Обединено училище Отец Паисий. Провежда обучение и качествена подготовка на ученици от 1-ви до 10-ти клас, с гаранция за бъдеща успешна реализация.


Разкрита е паралелка след завършен седми клас с професионална насоченост. Учениците от VIII-ми клас имат възможност да се обучават в две професионални направления:


- професионално направление "Строителство по професията "Помощник в строителството" и специалност " Основни и довършителни работи;


- професионално направление "Приложна информатика" по професията " Оператор на компютър" и специалност "Текстообработка".


Учениците, завършили успешно X-ти клас получават удостоверение за завършен първи гимназиален етап на средното образование, което им дава право да продължат обучението си във втори гимназиален етап на средното образование и на обучение за придобиване на професионална квалификация.


Обединено училище Отец Паисий е с европейска ориентация и стил на преподаване. Материално - техническата база е съвременна, с напълно оборудвани кабинет по различните предмети, непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро и качествено обучение на децата.


С всеотдайност и упоритост гради своя авторитет и върви напред, утвърждавайки се като сериозен методически център с една обща цел да предостави на възпитаниците си добро образование.


Учителският колектив се стреми да създаде позитивна учебна среда, където учениците да изявят възможностите си, да ги мотивират за активно и отговорно участие в учебния процес.


През годините се полагат грижи за обновяване и създаване на комфортна учебна среда с приложение на всички технологични нововъведения.


Високото качество на подготовка, съдържа­телната същност на възпитателната работа, строгият ред и дисциплина са само част от характери­стиката на училището - черти, които градят авторитета и ролята му в духовният живот на село Радомирци.

 

В своето развитие ОбУ Отец Паисий се утвърждава като образователен и духовен център, благода­рение усилията на поколения учители, всеотдайно работели и работещи за формиране на подрастващите.

 

Възпитаниците в учебното заведение израстват като балансирани и цялостни личности, не само учейки, но и участвайки в различни извънкласни дейности по различни европейски проекти, за повишване мотивацията за учене, разширяващи специфичните знания, умения и компетентности.

 

От създаването на учебното заведение, учители и ученици вървят по светлия път на образованието и науката, за да пренасят през годините познанията, творчеството и силата на духа.

 

Директор на ОбУ Отец Паисий, село Радомирци е г-жа Цветелина Вълова.

 

Контакти

Основно училище Отец Паисий

Село Радомирци, Община Червен бряг, ул. Скобелев № 3
Факс: 065762269

Галерия

Обединено училище Отец Паисий
Обединено училище Отец Паисий
Обединено училище Отец Паисий
Обединено училище Отец Паисий
Обединено училище Отец Паисий
Обединено училище Отец Паисий
Обединено училище Отец Паисий
Обединено училище Отец Паисий

Още Училища в Община Червен бряг

Търговска гимназия Васил Априлов

Търговска гимназия Васил Априлов, Червен бряг

Търговска гимназия Васил Априлов, Червен бряг е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неи

Обединено училище Отец Паисий

Обединено училище Отец Паисий, Радомирци

Обединено училище Отец Паисий отворя врати, за да посрещне и да даде знания на своите любознателни възпитаници. Преди повече от 200 години, гордите родолюбци в село Радомирци, разбрали силата

Основно училище Христо Смирненски

Основно училище Христо Смирненски, Червен бряг

Основно училище Христо Смирненски отворя врати, за да посрещне и да даде знания на своите любознателни възпитаници. През годините гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна