Регистър на училищата

Основно училище Алеко Константинов, Село Новград

авторитетно учебно заведение новград

авторитетно учебно заведение новград, висококвалифицирани педагози новград, добра учебна подготовка новград, добро образование новград, извор на знаие новград, качествено обучение новград, основно училище алеко константинов новград, основно училище новград, оу алеко константинов новград, оу новград, оу село новград, педагози с богат опит новград, предпочитано основно училище новград, предпочитано учебно заведение новград, светилище на просвщението новград, средищно училище новград, учебно заведение новград, училище алеко константинов новград, училище с добра материална база новград, училище с добра подготовка новград, училище със запазени традиции новград

Основно училище Алеко Константинов
Информация

Информация

Основно училище Алеко Константинов, с. Новград

 

Основно училище Алеко Константинов, с. Новград е учебно заведение с богата история, изпълнена със събития, допринесли за сегашния вид и авторитет на учебното заведение.

 

Отворило врати през далечната 1872 год., за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, утвърдило се като средище на висока култура, творчество и образованост. Преди повече от 140 години, гордите родолюбци в Новград, разбрали силата на просвещението се захващат с богоугодно и спасително дело да дадат образование на децата си, за да запазят вяра, род и родина.

 

През 1890 год. е построена първата училищна сграда с шест класни стаи. Сградата е запазена и до днес и в нея се помещава етнографска сбирка.

 

До 1921 г. училището в Новград е начално. През 1921 год. е разкрит първи прогимназиален клас, а от 1938 год и пълна прогимназия.

 

Настоящата сграда на училището е построена и тържествено открите през 1943 год.

 

През 1972 год. по случай 100-годишния юбилей, училището е наградено с орден „Кирил и Методий” - първа степен.


През годините до днес, ОУ Алеко Константинов е съкровена част от миналото и настоящето, една от емблемите на село Новград. Заема централно място в образователната система на общината. Разполага със съвременна материално - техническата база, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.


Днес ОУ Алеко Константинов, Новград е средищно - в него се обучават и учениците от селата Беляново, Кривина и Джулюница, с целодневна форма на обучние в паралелки от I-ви до VII-ми клас.


Работата на педагогическия колектив на училището е насочена към създаване и използване на условия за интеграция на децата от ромската етническа група в условията на съвременното общество чрез усъвършенстване на факторите на учебно - възпитателния процес.


Учебното заведение осигурява достъпно образование за всеки ученик и обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз.


Учениците получават добра подготовка, която им дава възможност за формиране на трайни и задълбочени знания и компетентност, получават отличната подготовка, която им гарантира успешно представяне на олимпиади, състезания, външно оценяване и кандидатстудентски изпити.


Процесът на работа, който протича в училището е съчетание между традиционните и нетрадиционните начини на работа. Учениците участват активно в дейностите, организирани по инициатива на учебното заведение.


Възпитаниците на учебното заведение имат възможност да развиват своите творчески и физически умения и да усъвършенстват способностите си в часовете по свободноизбираема подготовка.


През всичките тези, немалко години от първия звънец до днес, ОУ Алеко Константинов, Новград е извор на знание и мъдрост, стремейки се да създава обективни възможности за отлична подготовка, която води до последваща пълноценна реализация на възпитаниците си.


Директор на учебното заведение е г-жа Виолета Ангелова.

Контакти

Основно училище Алеко Константинов

Село Новград, Община Ценово, ул. Възраждане 8
Телефон: 081242660
Email: ou.ng@abv.bg
Интернет сайт: ou-novgrad.org

Галерия

Още Училища в Община Ценово

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ, Долна Студена

Основно Училище Свети Климент Охридски се намира в село Долна Студена, община Ценово, област Русе. Учебното заведение носи името на великия средновековен учен и първи епископ, проповядвал на старобълг