Регистър на училищата

Основно училище Георги Сава Раковски, Село Медени поляни

Основно училище Георги Сава Раковски
Информация

Основно училище Георги Сава Раковски

ОУ Георги Сава Раковски, село Медени поляни

ОУ Георги Сава Раковски, село Медени поляни е учебно заведение с богата история, извор на знание, средище на духовна изява, огнище на национални традиции.

 

Отворило врати през далечната 1930 год., за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето.

 

Всяко училище има своя история на създаване, утвърждаване и развитие, но всичките имат една обща цел: да предоставят добро образование, да изградят личности и да дадат пълноценна професионална квалификация. През всички тези години учебното заведение е съкровена част от миналото и настоящето, една от емблемите в община Сърница.

 

ОУ Георги Сава Раковски претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут, превърнало се е в културно - образователен център в селото.

 

Важен фактор за формиране и развитие на ценностната система на малките възпитаници, след семейството стои училището. Българите високо ценят образованието и се стремят децата им да обикнат книгата и училището. Затова в своята дъгогодишна история, ОУ Георги Сава Раковски се стреми да обучава, възпитава и формира богата ценностна система у подрастващите.

 

За радост на ученолюбивите деца през 1968 год. отваря широко врати новопостроената училищна сграда. Материалната база е модернизирана и отговаря на съвременните изисквания за обучение. Училището е с общинско финансиране.

 

Учебното заведение се стреми да предложи висококачествено обучение, да даде на своите възпитаници добро образование и отлична подготовка, за да станат знаещи и можещи личности.

 

Днес усилията за развитие на ОУ Георги Сава Раковски, село Медени поляни са насочени предимно към увеличаване ефективността на учебния процес.

 

На възпитаниците се предоставя възможности за провеждане на уроци извън класната стая, което изгражда у децата умения и качества за справяне с различни ситуации, допълвайки образователния процес за ефективно общуване и работа в група.

 

У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.


Екип от висококвалифицирани преподаватели и педагози с богат опит, полагат грижи за своите малки възпитаници, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.


Чрез игри и забавления, под непрекъснат педагогически контрол децата се приучават на трудолюбие, дисциплина и толерантност.


Директор на учебното заведение е г-жа Казима Двуяк.

 

Контакти

Основно училище Георги Сава Раковски

Село Медени поляни, Община Сърница, област Пазарджик
Телефон: 035474637

Галерия

Още Училища в Община Сърница