Регистър на училищата

Основно училище Димитър Благоев, Село Осиково

авторитетно училище село осиково

авторитетно училище село осиково, висококвалифицирани педагози осиково, добро образование село осиково, добро учебно заведение село осиково, извор на знание село осиково, качествено обучение село осиково, основно училище димитър благоев, основно училище димитър благоев осиково, основно училище село осиково, оу димитър благоев село осиково, оу село осиково, педагози с богат опит село осиково, толерантно педагогическо общуване осиково, утвърдило се учебно заведение осиково, учебно заведение село осиково, училище с традиции село осиково, училище село осиково

Основно училище Димитър Благоев
Информация

Основно училище Димитър Благоев

Основно училище Димитър Благоев, с. Осиково е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето.

 

Води началото си от далечната 1924 г. и през всички години, гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в община Девин.

 

Откритото българско училище е основно и носи името Димитър Благоев. Пъвоначално учебните занятия са се провеждали в частни къщи, до 1935 г. когато е открита новопострената училищна сграда. През учебната 1980/1981 г. официално е открита нова сграда, в която до 1984 г. се обучават само учениците до седми клас. През 1988 г. в учебното заведение е разкрит и осми клас, което позволява на децата да завършат основно образование, за да не се налага да пътуват до село Михалково.

 

През 2003 г. в училището е разкрита подготвителна група за задължителна предучилищна подготовка.

 

От създаването на учебното заведение, учители и ученици вървят по светлия път на образованието и науката, за да пренасят през годините познанията, творчеството и силата на духа.

 

Високото качество на подготовка, съдържа­телната същност на възпитателната работа, строгият ред и дисциплина са само част от характери­стиката на училището - черти, които градят авторитета и ролята му в духовният живот на селото.


Учебното заведение е център на културните прояви в селото. Организират се курсове за неграмотни и малограмотни, осъществява се културната дейност на местното население, чрез включването му в общоселски мероприятия.

 

През последните години учениците учат в слети класове, поради демографската криза и малкия брой деца, подлежащи на задължително обучение.


В своето развитие ОУ Димитър Благоев, с. Осиково се утвърди като образователен и духовен център, благода­рение усилията на поколения учители, всеотдайно работели и работещи за формиране на подрастващите.

 

Дълги години, крачка по крачка, общоучилищният колектив вървеше по пътя на успеха. По­ко­­ле­ние след поколение, хиляди възпитаници преминаваха като ято през класните стаи, усвояваха знания и отлитаха, за да ги приложат на практика в живота.

 

Да си завършил учебното заведение и сега е привилегия, повод за открита гордост, мерило за трайни знания и умения, стимул за духовна и практическа съзидателна дейност.

 

Директор на ОУ Димитър Благоев, с. Осиково е г-жа Маруся Шуменска.

Контакти

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДИМИТЪР БЛАГОЕВ

Село Осиково, Община Девин, обл. Смолян
GSM: 0879444690, 0888429423
Интернет сайт: www.ouosikovo.com

Галерия

Основно училище Димитър Благоев
Основно училище Димитър Благоев
Основно училище Димитър Благоев
Основно училище Димитър Благоев
Основно училище Димитър Благоев
Основно училище Димитър Благоев
Основно училище Димитър Благоев
Основно училище Димитър Благоев
Основно училище Димитър Благоев

Още Училища в Община Девин

Основно училище Димитър Благоев

Основно училище Димитър Благоев, Осиково

Основно училище Димитър Благоев, с. Осиково е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизв

ОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ

ОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ, Селча

Китното селце Селча е разположено в Южния централен регион на България, Община Девин, Област Смолян. В село Селча се намира Основното училище Отец Паисий, което е с курс на обучение от първи до осми к

Регистър на училищата

ОУ ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ, Гьоврен

ОУ ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ е училище от (І - VІІІ клас) с общинско финансиране и с една учебна смяна. Намира се на територията на област Смолян. Учениците са с непрофилирани паралеки.

СОУ ХРИСТО БОТЕВ

СОУ ХРИСТО БОТЕВ, Девин

СОУ "Христо Ботев" е единственото средно училищена територията на община Девин. То е средищно училище и за децата от три направления - с. Беден, с. Брезе, с. Михалково.Обучението в СОУ "Христо Б