Регистър на училищата

Основно училище Кирил Христов, Град Стара Загора - Иновативно училище

авторитетно учебно заведение стара загора

авторитетно учебно заведение стара загора, добра учебна подготовка стара загора, добро образование стара загора, добро основно образование стара загора, елитно основно училище стара загора, извор на знание стара загора, качествено обучение стара загора, качествено основно образование стара загора, квалифицирани педагози стара загора, модерно иновативно училище стара загора, образцово училище стара загора, основно иновативно училище стара загора, основно училище кирил христов, основно училище кирил христов стара загора, основно училище с традиции стара загора, оу кирил христов, оу кирил христов стара загора, педагози с богат опит стара загора, предпочитано основно училище стара загора, препоръчано основно училище стара загора, светилище на просвещението стара загора, средище на духовност стара загора, съвременно основно училище стара загора, училище с добра материална база стара загора, училище с дългогодишна история стара загора, училище с модерна материална база стара загора, училище с обновена материална база стара загора

Основно училище Кирил Христов
Иновативно училище

Основно училище Кирил Христов, Стара Загора

 

Основно училище Кирил Христов, Стара Загора е едно от иновативните училища в България, което е модел на модерното училище. В него учениците подобряват своите резултати и критичното си мислене чрез иновативни образователни процеси и методи на преподаване. Учителите и учениците работят по различни национални и международни програми и проекти.


Училището има съвременна и впечатляваща със стил и цветове визия. То е сред водещите в Старозагорска област със своята модерна и богата материално-техническа базаОУ Кирил Христов се помещава в обновена, слънчева и уютна сграда, с всички удобства за съвременно и качествено образование. Има специализирани кабинети по история и цивилизации, български език и литература, математика, английски език, география и икономика, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, изобразително изкуство, музика, също и кабинети на логопед, психолог, ресурсен учител, както и училищна библиотека. Учебните стаи в училището са климатизирани. Има изградени два компютърни кабинета, оборудвани с компютърна техника от най-ново поколение. Училището разполага и с голям брой модерни интерактивни дъски в класните стаи, както и с дигитални монитори в артистично обособените интериорни пространства.


В тихата част на училищния двор е изградена „зелена класна стая“. В зелената площ са засадени много екзотични цветя, храсти и дървета. Специалната зона за обучение на открито позволява на учителите да обединят много различни теми и да ги представят на учениците по интересен, удобен и привлекателен начин. „Зелената класна стая” осигурява личната връзка на децата с природата. Развива отношението им към опазване на околната среда, създава предпоставки за здравословен начин на живот, възпитава в отговорност и изследователски дух. 


В ОУ Кирил Христов се поставя важен акцент върху екологичното възпитание на учениците. Във връзка с подписания на 25.09.2015 г. от 193 държави по света План на ООН за постигане на 17-те глобални цели за устойчиво развитие и призоваването на учители и ученици от цял свят да се включат в реализирането на този план за по-добър живот на планетата и за опазването на нейните богатства за бъдещите поколения, в ОУ Кирил Христов бе изработена специална училищна екологична стратегия през 2016 г. Ключова роля в изготвянето ѝ има учителката Екатерина Йовчева - с пълната подкрепа и съдействие на директора Господин Балъкчиев и на целия училищен екип. Стратегията включва следните етапи:

 

  • Осъществяване на дейности от екологичния календар (утвърждаван всяка година на педагогически съвет), който включва открити уроци и реализиране на различни мероприятия с екологична насоченост.

 

  • Свързване на обучението по различните учебни дисциплини с опазването на природата. В учебно-възпитателната дейност на ОУ Кирил Христов, в качеството му на иновативно училище, като иновация е включено и обучение в зелена класна стая и сред природата.

 

  • Участия във форуми, европейски проекти, конкурси, екологични лагери и др. При реализирането на тази стратегия възпитаници на училището печелят много награди от различни екологични конкурси.

 

Контакти

Основно училище Кирил Христов

Град Стара Загора, Община Стара Загора, ул. Августа Траяна 68
Телефон: 042624566, 042637026, 042631092
Интернет сайт: ou4szkh.org

Галерия

Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов

Още Училища в Град Стара Загора

Професионална гимназия по механотехника и транспорт Никола Йонков Вапцаров

Професионална гимназия по механотехника и транспорт Никола Йонков Вапцаров, Стара Загора

Професионална гимназия по механотехника и транспорт Никола Йонков Вапцаров е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пъ

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина Иван Павлов

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина Иван Павлов, Стара Загора

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина Иван Павлов е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, по

Вечерно средно училище Захари Стоянов

Вечерно средно училище Захари Стоянов, Стара Загора

Вечерно средно училище Захари Стоянов, Стара Загора е учебно заведение с богата история, изпълнена със събития, допринесли за сегашния вид и авторитет на учебното заведение. Отворил