Регистър на училищата

Основно училище Кирил Христов, Град Стара Загора - Прoекти

авторитетно учебно заведение стара загора

авторитетно учебно заведение стара загора, добра учебна подготовка стара загора, добро образование стара загора, добро основно образование стара загора, елитно основно училище стара загора, извор на знание стара загора, качествено обучение стара загора, качествено основно образование стара загора, квалифицирани педагози стара загора, модерно иновативно училище стара загора, образцово училище стара загора, основно иновативно училище стара загора, основно училище кирил христов, основно училище кирил христов стара загора, основно училище с традиции стара загора, оу кирил христов, оу кирил христов стара загора, педагози с богат опит стара загора, предпочитано основно училище стара загора, препоръчано основно училище стара загора, светилище на просвещението стара загора, средище на духовност стара загора, съвременно основно училище стара загора, училище с добра материална база стара загора, училище с дългогодишна история стара загора, училище с модерна материална база стара загора, училище с обновена материална база стара загора

Основно училище Кирил Христов
Прoекти

ОУ Кирил Христов реализира и различни европейски проекти по Програма „Еразъм+“.

 

Първият проект в историята на училището е „Педагогика в зелено“. Обучават се четирима учители от училището в Испания, за да прилагат интерактивно учебно съдържание в обучение извън класната стая. Сред природата учениците усвояват своите знания и да ги прилагат практически. Това е успешна добра практика, която приобщава и учениците със специални образователни потребности. Този проект е реализиран и високо оценен от Центъра за развитие на човешките ресурси. Представен е в София пред 44 училища от цяла България.


Вторият европейски проект се казва „Да направим най-доброто с отпадъците“. Той се реализира с училища от шест държави: България, Турция, Румъния, Полша, Италия и Португалия - главен координатор на проекта, като проектът е изключително полезен с обмена на опит за учителите и учениците.


Третият проект по програма „Еразъм+“ е свързан със 17-те глобални цели за устойчиво развитие. Той се реализира в партньорство със Северна Македония и Хърватия. В рамките на този проект се създават интерактивни уроци, които ще бъдат поставени в електронна платформа и ще могат да бъдат използвани от ученици и учители в цял свят.


Последният спечелен екологичен проект в ОУ Кирил Христов е в рамките на Национална кампания „Чиста околна среда 2022“ на МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

 

Благодарение на него в училището е монтирана и функционира модерна измервателна метеорологична станция, която отчита чистотата, температурата и влажността на въздуха в реално време - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. На интерактивния дисплей на станцията се излъчва и образователна информация - факти за околната среда по всички нейни компоненти като въздух, вода и почви.

 

По този начин всеки ученик, който наблюдава интерактивното визуализиране на снимковия материал и текстовете, съдържащи любопитни екологични факти, е ангажиран с мисълта за състоянието на околната среда.

 

Благодарение на измервателната станция и данните в нея могат да се реализират практикуми и лабораторни уроци по различни учебни дисциплини.

 

Грижата за здравето на учениците и за опазването богатствата, красотата и чистотата на нашата планета са не само сред ключовите мотиви, но и водеща визия в дългогодишната екологична стратегия, реализирана в учебно-възпитателната дейност в ОУ Кирил Христов, Стара Загора, България.

 

Контакти

Основно училище Кирил Христов

Град Стара Загора, Община Стара Загора, ул. Августа Траяна 68
Телефон: 042624566, 042637026, 042631092
Интернет сайт: ou4szkh.org

Галерия

Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов
Основно училище Кирил Христов

Още Училища в Град Стара Загора

Професионална гимназия по механотехника и транспорт Никола Йонков Вапцаров

Професионална гимназия по механотехника и транспорт Никола Йонков Вапцаров, Стара Загора

Професионална гимназия по механотехника и транспорт Никола Йонков Вапцаров е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пъ

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина Иван Павлов

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина Иван Павлов, Стара Загора

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина Иван Павлов е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, по

Вечерно средно училище Захари Стоянов

Вечерно средно училище Захари Стоянов, Стара Загора

Вечерно средно училище Захари Стоянов, Стара Загора е учебно заведение с богата история, изпълнена със събития, допринесли за сегашния вид и авторитет на учебното заведение. Отворил