Регистър на училищата

Основно училище Климент Охридски, Село Драганово

авторитена учебна институци драганово

авторитена учебна институци драганово, авторитетно учебно заведение драганово, високачествено и достъпно обучение драганово, висококвалифицирани педагози драганово, добра учебна подготовка драганово, добри учебни резултати драганово, добро образование драганово, екип от отлични педагози драганово, извор на знание драганово, квалифицирани преподаватели драганово, огнище на национални традиции драганово, основно училище драганово, основно училище климент охридски, основно училище село драганово, отлична учебна подготовка драганово, оу драганово, оу климент охридски, оу климент охридски драганово, оу село драганово, педагози с богат опит драганово, преподаватели с богат опит драганово, светилище на просвещението драганово, средище на духовната изява драганово, толерантно педагогическо общуване драганово, утвърдено средище на знание драганово, учебни занимания драганово, учебно заведение драганово, учебно заведение с традиции драганово, училище с добра материална база драганово, училище с добра подготовка драганово, училище село драганово

Основно училище Климент Охридски
Информация

Основно училище Климент Охридски

Основно училище Климент Охридски, Драганово е учебно заведение с богата история, извор на знание, средище на духовна изява, огнище на национални традиции.

 

Учебното дело в селото води началото си от далечната 1840 година, когато драгановските деца започват да сричат българското азбуки. Но килията се оказва недостатъчна да побере всичките желаещи да попиват занания, да се учат на четмо и писмо. Така през 1867 год. биват построени две здания - едното в горната, другото в долната махала. Обучението включвало бел-ланкастерската метода, широко разпространена в онези години в Гърция, Румъния и други европейски държави.


През 1889 г. класното училище се отделя от първоначалното с 57 възпитаника, като частно учебно заведение. От 1892 г. вече е общинско трикласно училище, в което се обучават 257 ученика, като за целта е изградено Централното училище с 15 класни стаи и скромна подредба.

 

През 1913 г. в трите драгановски училища - Централното, в горната и долната махали учели общо 1040 деца.


Предвид остарелите училищени сради и недостигът на стаи в Централното училище, което да побере непрекъснато нарастващия брой ученици започва строеж на нова по-голяма училищна сграда.

 

Новата 1926/27 учебна година стартира в новопостроената училищна сграда, а учебното заведение е именувано Народно първоначално училище Христо Ботев. Прогимназията в Централното училище носи името Народно основно училище Св. Климент.


След края на войната, през 1944 г. учебните занятия са подновени. Седемте отделения в старото училище и 6-те прогимназиални класове са обединени в едно основно училище, преименувано Климент Охридски.


През 1951 год. на мястото на почти негодното и пропукано от земетресението Централно училище започва строеж на нова сграда.


На 15 септември 1953 год. учебната година за училище Климент Охридски стартира в новопостроената сграда.

 

През учебната 1970/1971 година Началното училище Хр. Ботев минава на подчинение на Основното училище Климент Охридски, с общ брой на учениците 472 в двете училищни сгради.

 

В учебното заведение учат 45 деца от селата Горски Горен Тръмбеш и Стрелец, за които е открита следобедна занималня и общежитие. За децата от село Стрелец е осигурен училищен автобус.

 

През учебната 1986/1987 година е открита паралелка с професионално направление и двугодишен срок на обучение за ученици след завършен 8-ми клас по спецалност: стругарство, растениевъдство и текстил за момичета.

 

Учебното заведение разполага със съвременна материална база включваща кабинети и работилници, политехнически център, полеви стан с производствен участък, пристройка с физкултурен салон и съвременен интериор.


От първия учебен ден до днес, звънецът призовава своите възпитаници с труд и упорство да се учат и да помнят, че тяхния корен е тук на това място.


С всеотдайност и упоритост училището гради своя авторитет и върви напред. Учителският колектив се утвърждава, като сериозен методически център и училището е определено за базово, където децата се възпитават и обучават в съвременна обстановка, съчетаваща иновативни и традиционни методи.


Усилията за развитие на училището са насочени предимно към увеличаване ефективността на учебния процес, повишаване качеството на обучение и образование чрез въвеждане, прилагане и методическо осигуравяне на държавни образователни изисквания за учебно съдържание, учебен план, учебни програми и учебници и осигуряване на равен достъп до образование на различните групи деца.

 

Екип от високо квалифицирани преподаватели, отлични педагози с богат опит, полагат грижи за формиране на личности с висока интелектуална подготовка и култура, с ярко изразено гражданско съзнание и поведение.

 

Преподавателите се стремят да предадат възможно най-много учебен материал на децата, за да поставят една успешна основа за тяхното по-нататъшно образование.

 

Тяхната мисия и цел е да предадат своите знания на учениците по най-достъпния за тях начин. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.


Основно училище Климент Охридски, Драганово предоставя на своите възпитаници възможността да се включат в различни извънкласни дейности по различни европейски проекти, за повишване мотивацията за учене, разширяващи специфичните знания, умения и компетентности.


Учениците вземат активно участие в разнообразните извънкласни форми на обучение - вокална група Палави ноти, СИП Компютри, СИП Английски език, СИП Етика и общество, СИП Баскетбол и Футбол.


Екипът от висококвалифицирани педагози с богат опит са достойни продължители на Климентовата просветна дейност.


Всяка година децата с трепетно вълнение прекрачват прага на своето училище, което ги посреща с радост. Те растат пред очите му. После поемат по своя път и то ги изпраща с мъка, но получава най-добрата награда - те никога не го забравят.

 

Директор на учебното заведение е г-жа Грета Новакова.

 

Контакти

Основно училище Климент Охридски

Село Драганово, Община Горна Оряховица, ул. Стефан Караджа 9
Телефон: 061742400
GSM: 0879829832
Факс: 0879829831
Интернет сайт: ou-draganovo.com

Галерия

Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски
Основно училище Климент Охридски

Още Училища в Община Горна Оряховица

Професионална техническа гимназия Васил Левски

Професионална техническа гимназия Васил Левски, Горна Оряховица

Професионална техническа гимназия Васил Левски, Горна Оряховица е най-старото професионално училище в област Велико Търново. Учебно заведение е с дългогодишна история, отворило врати през дал

Основно училище Климент Охридски

Основно училище Климент Охридски, Драганово

Основно училище Климент Охридски, Драганово е учебно заведение с богата история, извор на знание, средище на духовна изява, огнище на национални традиции. Учебното дело в селото води началото

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА МИХАЙЛО ВАСИЛИЕВИЧ ЛОМОНОСОВ

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА МИХАЙЛО ВАСИЛИЕВИЧ ЛОМОНОСОВ, Горна Оряховица

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА МИХАЙЛО ВАСИЛИЕВИЧ ЛОМОНОСОВ е учебно заведение в град Горна Оряховица. Предлага гиманзиално обучение по специалности - електротехника и електр