Регистър на училищата

Основно училище Отец Паисий, Село Борован

авторитено учебно заведение борован

авторитено учебно заведение борован, добри педагози борован, добро образование борован, добро училище село борован, извор на знание и мъдрост борован, извор на знание село борован, извънкласни занимания борован, качествено образование борован, качествено обучение борован, огнище на просвета и родолюбие борован, основно образование борован, основно училищ село борован, основно училище борован, основно училище отец паисий борован, отлични преподаватели борован, оу отец паисий борован, педагози с богат опит борован, предпочитано учебно заведение борован, светилище на просвещението борован, средище на духовност борован, учебно заведение борован, учебно заведние село борован, училище с добра материална база борован, училище с традиции борован

Основно училище Отец Паисий
Информация

Основно училище Отец Паисий

Основно училище Отец Паисий осигурява на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните ценности.


Светилището, изворът на знанието в село Борован отваря врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници през далечната 1820 година, утвърдило се като средище на висока култура, творчество и образованост.


През тежките години на турското робство, гордите родолюбци в Борован, познавайки силата на просвещението се захващат с богоугодно и спасително дело да дадат образование на децата си, за да запазят вяра, род и родина.


След Освобождението селището продължава да расте и се развива, увеличава се броят на учениците и двете стаи на килийното училище се оказват недостатъчни да поберат желаещи да учат.


И така, през 1880 год. с доброволно събрани средства от населението започва строежът на нова училищна сграда с четири класни стаи и кацелария за учителите. Училището е именувано Отец Паисий.


След въвеждане на задължително основно образование, училището се оказва малко и не може да побере всички ученици. Затова през 1905 год. са положени основите за изграждане на ново училище наречено Кирил и Методий.


През 1924 год. отваря врати и второ училище Христо Ботев. В двете учебни заяведения се обучават децата от началния курс, а в Отец Паисий учат учениците от прогимназиалния курс.


През 1937 год. е построена нова едноетажна сграда, към която през 1939 год. е надстроен втори етаж, а няколко години по-късно към училището е изграден и физкултурен салон.


През 60-те години на двадесети век са направени значителни подобрения на материално техническата база - изградена е спортна площадка. Обучението се извършва на една смяна. Голяма част от учениците започват да се занимават с извънкласни занимания. Към училището са разкрити различни кръжоци, клубове, спортни секции, хор и други, а по-късно и фанфарна музика.

 

През 2010 година учебното заведение е изцяло реновирано. Разполага с добра материална база, включваща модерно оборудвани учебни кабинети, ремонтиран физкултурен салон и спорна площадка, два компютърни кабинета с кабелен и безжичен интернет покриващ територията на учебното заведение, двора и парка, обновена столова, битов кът и кътове на славата.


В годините до днес училището гради своя авторитет и върви напред, утвърждавайки се като сериозен методически център с една обща цел да предостави на възпитаниците си добро образование. Предлага и осигурява отлични условия за работа на учители и ученици.


Учителският колектив се стреми да създаде позитивна учебна среда, където учениците да изявят възможностите си, да ги мотивират за активно и отговорно участие в учебния процес.


През годините се полагат грижи за обновяване и създаване на комфортна учебна среда с приложение на всички технологични нововъведения.


В училището се обучават 153 ученици в 8 паралелки от 1-ви до 7-ми клас и 6 групи с целодневна форма на обучение.


Образованието, което получават възпитаниците на ОУ Отец Паисий, село Борован е на високо ниво. Те израстват като балансирани и цялостни личности, не само учейки, но и участвайки в различни извънкласни дейности по различни европейски проекти, за повишване мотивацията за учене, разширяващи специфичните знания, умения и компетентности.


В училището се провеждат ежегодно открити уроци, тематични изяви, практикуми с родители, творчески работилници, кръгли маси, празненства и чествания, които се отразяват на сайта и на фейсбук страницата му. През последните няколко години ОУ Отец Паисий е домакин на регионални и областни образователни форуми, практикуми за споделяне на добри педагогически практики, тематични дни на отворените врати, общински и регионални състезания, конкурси и олимпиади.

 

Директор на учебното заведение е г-жа Нели Найчова.

 

 

Контакти

Основно училище Отец Паисий

Село Борован, Община Борован, ул. Христо Смирненски 2
GSM: 0879803138
Интернет сайт: ou-borovan.schoolbg.info

Галерия

Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий

Още Училища в Община Борован

Основно училище Кирил и Методий

Основно училище Кирил и Методий, Добролево

Основно училище Св.Св. Кирил и Методий е учебно заведение в село Добролево, община Борован, област Враца. Училище с богата история, която през годините претърпява редица промени, за

Основно училище Отец Паисий

Основно училище Отец Паисий, Борован

Основно училище Отец Паисий осигурява на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните ценности. Светилището, извор