Регистър на училищата

Основно училище Отец Паисий, Град Бяла

авторитетно учебно заведение град бяла

авторитетно учебно заведение град бяла, висококачествено обучение град бяла, водещо учебно заведение град бяла, добра учебна база град бяла, добра учебна подготовка град бяла, добро образование град бяла, извор на знание град бяла, качествено образование град бяла, качествено обучение град бяла, квалифицирани преподаватели град бяла, огнище на национални традиции град бяла, основно училище бяла, основно училище град бяла, основно училище отец паисий бяла, основно училище отец паисий град бяла, отлична учебна подготовка град бяла, отлични педагози град бяла, оу бяла, оу град бяла, оу отец паисий град бяла, предпочитано училище град бяла, препоръчано училище бяла, светилище на просвещението град бяла, средище на духовност и знание бяла, толерантно общуване град бяла, учебни занимания град бяла, учебни занятия град бяла, учебно заведние град бяла, училище бяла, училище град бяла, училище отец паисий град бяла, училище с богата история град бяла, училище с добра материална база бяла, училище с традиции град бяла

Основно училище Отец Паисий
Информация

Основно училище Отец Паисий

Основно училище Отец Паисий отваря врати, за да посрещне и да даде знания на своите любознателни възпитаници.


Преди повече от 140 години, гордите родолюбци в град Бяла, разбрали силата на просвещението се захващат с богоугодно и спасително дело да дадат образование на децата си, за да запазят вяра, род и родина.


Учебното дело в града води началото си от далечната 1880 год., като огънят на просвещението бива поддържано от редица родолюбиви учители.


Първата сграда на училището, разположена до Старата чешма е построена през 1892-1894 год. Децата учат до трето отделение до учебната 1898-1899 год., а до 1920-1921 год. - до четвърто. Същата година са разкрити и прогимназиални паралелки с обучение до VІІ-ми клас. В тях са се обучавали и израствали като личности децата на Бяла до 1944 година.

 

През месец декември 1947 год. е направена първата копка за новото училище, което отваря врати през есента на 1951 година. Но в онези трудни години, бедността продължавала да оставя своя отпечатък. През 1959 год. новият директор Пеню Ненов се заема се с подобряване на училищната база, открити са кабинети по биология и химия, работилници за часовете по трудово обучение, физкултурен салон, а за учениците от селата е изградено общежитие.

 

През 1981-1983 год. училището продължава да се модернизира, построена е нова столова, плувен басейн и физкултурен салон. Полагат се грижи за обновяване и създаване на комфортна учебна среда с приложение на всички технологични нововъведения, разкрити са две компютърни зали.


През 2009 год. училището става средищно за община Бяла, като не престава да се обновява и развива. Работи по много проекти, а учениците постигат отлични резултати на олимпиади и радват с изявите си на театралната сцена.


Основно училище Отец Паисий, град Бяла е с европейска ориентация и стил на преподаване. С всеотдайност и упоритост гради своя авторитет и върви напред, утвърждавайки се като сериозен методически център с една обща цел да предостави на възпитаниците си добро образование.


Учителският колектив се стреми да създаде позитивна учебна среда, където учениците да изявят възможностите си, да ги мотивират за активно и отговорно участие в учебния процес.

 

Високото качество на подготовка, съдържа­телната същност на възпитателната работа, строгият ред и дисциплина са само част от характери­стиката на училището - черти, които градят авторитета и ролята му в духовният живот на град Бяла.

 

В своето развитие ОУ Отец Паисий се утвърждава като образователен и духовен център, благода­рение усилията на поколения учители, всеотдайно работели и работещи за формиране на подрастващите.

 

Възпитаниците в учебното заведение израстват като балансирани и цялостни личности, не само учейки, но и участвайки в различни извънкласни дейности по различни европейски проекти, за повишване мотивацията за учене, разширяващи специфичните знания, умения и компетентности.

 

От създаването на учебното заведение, учители и ученици вървят по светлия път на образованието и науката, за да пренасят през годините познанията, творчеството и силата на духа.

 

Директор на ОУ Отец Паисий, град Бяла е г-жа Мария Костадинова.

 

 

Контакти

Основно училище Отец Паисий

Град Бяла, Община Бяла, ул. Андрей Премянов 12
Телефон: 051432367
Факс: 051432367
Интернет сайт: ou-byala.com

Галерия

Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий

Още Училища в Град Бяла

ПГ

ПГ, Бяла

ПГ- град Бяла, обл. Русе- е професионална гимназия с държавно финансиране. Учебни смени: една смяна - само сутрин.

Още Училища в Община Бяла

ПГ

ПГ, Бяла

ПГ- град Бяла, обл. Русе- е професионална гимназия с държавно финансиране. Учебни смени: една смяна - само сутрин.