Регистър на училищата

Основно училище Отец Паисий, Село Тополово

авторитетно учебно заведение тополово

авторитетно учебно заведение тополово, висококвалифицирани педагози тополово, извор на знание тополово, качествено обучение тополово, основно училище тополово, оу отец паисий тополово, оу тополово, педагози с богат опит тополово, предпочитано училище тополово, средищно училище тополово, учебно заведение тополово, училище отец паисий тополово, училище с добра база тополово, училище с добра подготовка тополово, училище със запазени традиции тополово, училище тополово

Галерия

Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий
Основно училище Отец Паисий

Основно училище Отец Паисий
Информация

Основно училище Отец Паисий

Основно училище Отец Паисий село Тополово е училище с богата история, която се губи в далечното минало. През годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут. Гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в град Смолян.

 

Води началото си от далечната 1846 год. като килийното училище в метоха към църквата “ Св. Димитър ”. През 1874/1875 год. е открито новобългарско класно училище, в което вече се пишело и четяло на български език. В края на ХІХ била построена училищна сграда с 4 класни стаи, в която сега се помещава читалището.

 

През 1950 год. официално е открита новата сграда на училището, с патрон „Отец Паисий”.

 

Днес ОУ Отец Паисий е средищно училище за обучение на ученици от начален и прогимназиален етап. Децата, които се обучават в училището са от 4 села: Тополово, Долнослав, Леново и Новаково.

 

Учебното заведение заема централно място в образователната система на общината. Училището е с общинско финансиране. Разполага със съвременна материално - техническата база, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.

 

Материално-техническата база включва 10 учебни кабинета, компютърен кабинет, кабинет по интереси, добре поддържана спортна площадка с отделни игрища за футбол, волейбол, баскетбол, за народна топка, пясъчник за дълъг скок, писти -60 м и 300 м.

 

Работата на педагогическия и непедагогическия колектив на училището е насочена към създаване и използване на условия за интеграция на децата от ромската етническа група в условията на съвременното общество чрез усъвършенстване на факторите на учебно - възпитателния процес.

 

ОУ Отец Паисий, Тополово осигурява достъпно образование за всеки ученик и обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз.

 

Учениците получават добра подготовка, която им дава възможност за формиране на трайни и задълбочени знания и компетентност, получават отличната подготовка, която им гарантира успешно представяне на олимпиади, състезания, външно оценяване и кандидатстудентски изпити.

 

Процесът на работа, който протича в училището е съчетание между традиционните и нетрадиционните начини на работа. Учениците участват активно в дейностите, организирани по инициатива на учебното заведение.

 

Възпитаниците на учебното заведение имат възможност да развиват своите творчески и физически умения и да усъвършенстват способностите си в часовете по свободноизбираема подготовка.

 

През всичките тези, немалко години ОУ Отец Паисий, Тополово е извор на знание и мъдрост, стремейки се да създава обективни възможности за отлична подготовка, която води до последваща пълноценна реализация на възпитаниците си.

 

Директор на учебното заведение е г-жа Атанаска Илкова.

Контакти

Основно училище Отец Паисий

Село Тополово, Община Асеновград, ул. П.К. Яворов 8
Телефон: 033212274
Интернет сайт: 

Още Училища в Община Асеновград