Регистър на училищата

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ, Село Безмер

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ
Информация

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ

Основно училище Паисий Хилендарски се намира в село Безмер, община Тервел, област Добрич.

 

Учебното заведение носи името на великия български, народен будител и духовник, автор на История славянобългарска Паисий Хилендарски.

 

Училището е с курс на обучение от първи до осми клас. Учебните занятия се провеждат едносмененно. Учебното заведение е с общинско финансиране. Директор на училището е Галин Господинов.


Основно училище Паисий Хилендарски село Безмер, се стреми да обучава и образова своите възпитаници, да формира у тях отвореност към световните ценности, гражданска отговорност и поведение.

 

Учебното заведение полага грижи децата да усвояват знанията, да се формират техните общочовешки и национални добродетели, да се развие индивидуалността им, да се стимулират творческите заложби у учениците.

 

Високия професионализъм на учителите, се доказва от умението им да работят в екип и да полагат грижи, за активиране на творческата енергия у учениците чрез въвеждане на нови методи и подходи в учебната дейност и индивидуален подход за личностен напредък на всеки ученик.

Контакти

Основно училище Паисий Хилендарски

Село Безмер, Община Тервел, ул. 9-та № 5
Телефон: 05757288
GSM: 0885988916
Email: oubr@abv.bg

Галерия

Още Училища в Община Тервел

СОУ ЙОРДАН ЙОВКОВ

СОУ ЙОРДАН ЙОВКОВ, Тервел

През далечната 1952 година в град Тервел е открито първото средно училище. Директор на училището тога е Христо Цанев. През 1979 гогина училището става ЕСПУ по тогавашните образователни изисквания и се