Регистър на училищата

Основно училище Петко Рачов Славейков, Село Василовци

авторитетна учебна институция василовци

авторитетна учебна институция василовци, авторитетно учебно заведение василовци, висококвалифицирани педагози василовци, добро образование село василовци, извор на знание село василовци, качествено обучение село василовци, основно училище петко рачов славейков, основно училище петко славейков василовци, основно училище село василовци, оу петко славейков василовци, оу село василовци, педагози с богат опит село василовци, толерантно педагогическо общуване василовци, утвърдило се учебно заведение василовци, учебно заведение село василовци, училище петко славейков василовци, училище с традиции село василовци, училище село василовци

Основно училище Петко Рачов Славейков
Информация

Основно училище Петко Рачов Славейков

Основно училище Петко Рачов Славейков, село Василовци

 

Основно училище Петко Рачов Славейков, село Василовци е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето.

 

Основите на училищното обучение в селото са поставени в далечното минало с изучаване на четмо и писмо от децата. Пословичната жажда за знания, подтикнало хората да открият училище през далечната 1826 година, с първи учител - даскал Филип Генов - име достойно за преклонение и почит.


Развитието на училището преминава от килийно през взаимно и първоначално до 1909 година, когато е разкрита първата прогимназия, в която учат деца от съседните села Трайково, Орсоя, Крива бара, Добри дол, Сливата, Дреновец, Динково, Бело поле и други.


През 1926 год. тържествено е отбелязана 100-годишнината на просветителското дело, а светилището на просвещението е именувано на бележития възрожденец Петко Рачов Славейков, което име училището е запазили и до днес.


През 1963 год. с доброволен труд на населението от селото е построена и отваря врати новата училищна сградата, която приютява над 600 деца от селата Василовци и Дондуково.


В своята над 180-годишна история, учебното заведение значително е променило своя облик, но е запазило добрите традиции. Приемственост има и в работата на учителския колектив, който се стреми да съчетава опита на предишните преподаватели с новостите в образователната сфера.

 

ОУ Петко Рачов Славейков е училище с общинско финансиране. Разполага със съвременна материално - техническата база, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро и качествено обучение на децата.


От създаването на учебното заведение, учители и ученици вървят по светлия път на образованието и науката, за да пренасят през годините познанията, творчеството и силата на духа.


Високото качество на подготовка, съдържа­телната същност на възпитателната работа, строгият ред и дисциплина са само част от характери­стиката на училището - черти, които градят авторитета и ролята му в духовният живот на село Василовци.


ОУ Петко Рачов Славейков се адаптира към новите реалности на пазарната икономика и европейските стандарти за висококачествено образование.


В своето развитие учебното заведение се утвърди като образователен и духовен център, благода­рение усилията на поколения учители, всеотдайно работели и работещи за формиране на подрастващите.


Дълги години, крачка по крачка, общоучилищният колектив вървеше по пътя на успеха. По­ко­­ле­ние след поколение, хиляди възпитаници преминаваха като ято през класните стаи, усвояваха знания и отлитаха, за да ги приложат на практика в живота.


Да си завършил учебното заведение и сега е привилегия, повод за открита гордост, мерило за трайни знания и умения, стимул за духовна и практическа съзидателна дейност.


Директор на учебното заведение е г-жа Румяна Ангелова.

Контакти

Основно училище Петко Рачов Славейков

Село Василовци, Община Брусарци, ул. Георги Димитров 1
Телефон: 097852002
GSM: 0876667945

Галерия

Основно училище Петко Рачов Славейков
Основно училище Петко Рачов Славейков
Основно училище Петко Рачов Славейков

Още Училища в Община Брусарци

Основно училище Петко Рачов Славейков

Основно училище Петко Рачов Славейков, Василовци

Основно училище Петко Рачов Славейков, село Василовци е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото