Регистър на училищата

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ, Село Поликраище

квалифицирани педагози поликраище

квалифицирани педагози поликраище, основно училище поликраище, отлични преподаватели поликраище, оу св св кирил и методий поликраище, оу село поликраище, поликраище, средищно учебно заведение поликраище, средищно училище поликраище, учебно заведение село поликраище, училище кирил и метдоий поликраище, училище поликраище, училище с богата история поликраище

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ
Информация

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ е учебно заведение в село Поликраище, Община Горна Оряховица.

 

Училище с богата история, която през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут.

 

Учебното заведение носи името на велики български просветители, създатели на българската азбука братята Кирил и Методий.

 

Основите на училищното обучение са поставени в далечното минало с изучаване на четмо и писмо от децата. Началото е поставено преди 173 години, когато свещеникът Георги Маринов Полуганов запалва искрата на Знанието и вярата в нея.

 

През 1844 г. в малката църква, градена според изискванията на османската власт, е поставено и началото на просветното дело в село Поликраище.

 

Големите промени, настъпили през деветнадесетото столетие, изискват и нови знания. С разрастранение на занаятчийското производство и оживената търговска дейност, довело до упражняването на новите професии, оттам и нужда от знания по аритметика, география и чужди езици. За да отговори на потребностите на новото време, през 1877 г. в селото отваря врати и светското училище. След Освобождението в черковния двор е построено училище с четири класни стаи.


През 1911 г. е открита прогимназията, но поради нарстващият брой ученици се наложило и построяването на нова училищна сграда. През 1912 г. е завършен строежът и в нея започват да се обучават началните класове, а прогимназията продължава да се помещава в старото училище.

 

През двадесетте години, са построени още две училищни сгради за начални училища. НУ Св. Иван Рилски е открито през 1929 г., а в другия край на селото отваря врати за най-малките ученици и НУ Хр. Ботев.

 

През 1946 г. в двора на училище СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ е разработен участък за опитно поле. Определено е и място за спортна площадка, коятом впоследствие е асфалтирана, оборудвана и е любимо място за отдих и игри на учениците.

 

През 1964 г. успоредно на сградата на училището е построена и сграда за обучение по физическа култура и ръчен труд.

 

Днес СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ е съвременено училище с добра материална база, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение. Учебното заведение е с курс на обучение от първи до осми клас.

 

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ е средищно и в него се обучават 120 деца от селата Поликраище, Крушето и Янтра. Учебният процес се провежда целодневно в полуинтернатни групи, което гарантира провеждането на ефективен образователен процес.


Учебното заведение е с общинско финансиране. Материално-техническата база е съвременна, с напълно оборудвани кабинет по различните предмети.


Училището в село Поликраище се слави с големия професионализъм на преподавателите и тяхната всеотдайност към учениците.

 

Неговият безспорен авторитет се дължи на качеството на учебно-възпитателната работа и на постигнатите високи резултати. През годините то се е утвърдило като водещо в общината.

 

Педагозите се стремят да предоставят възможно най-много учебен материал на децата, за да поставят една успешна основа за тяхното по-нататъшно образование. Полагат грижи за формиране на личности с висока интелектуална подготовка и култура.

 

Учениците, завършили учебното заведение, днес са достойно реализирали се личнисти в обществото.

 

През всичките тези години ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ, Поликраище е извор на знание, на сила и красота, съхранило миналото, живеещо в настоящето и чертаещо бъдещето.


Директор на учебното заведение е г-жа Мариета Панева.

 

Контакти

Основно училище Св.Св.Кирил и Методий

Село Поликраище, Община Горна Оряховица, ул. Васил Левски 63
Телефон: 061762436
Интернет сайт: oupolikraiste.free.bg

Галерия

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ

Още Училища в Община Горна Оряховица

Професионална гимназия по лека промишленост и икономика Атанас Буров

Професионална гимназия по лека промишленост и икономика Атанас Буров, Горна Оряховица

Професионална гимназия по лека промишленост и икономика Атанас Буров е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към н

Професионална техническа гимназия Васил Левски

Професионална техническа гимназия Васил Левски, Горна Оряховица

Професионална техническа гимназия Васил Левски, Горна Оряховица е най-старото професионално училище в област Велико Търново. Учебно заведение е с дългогодишна история, отворило врати през дал

Основно училище Климент Охридски

Основно училище Климент Охридски, Драганово

Основно училище Климент Охридски, Драганово е учебно заведение с богата история, извор на знание, средище на духовна изява, огнище на национални традиции. Учебното дело в селото води началото

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА МИХАЙЛО ВАСИЛИЕВИЧ ЛОМОНОСОВ

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА МИХАЙЛО ВАСИЛИЕВИЧ ЛОМОНОСОВ, Горна Оряховица

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА МИХАЙЛО ВАСИЛИЕВИЧ ЛОМОНОСОВ е учебно заведение в град Горна Оряховица. Предлага гиманзиално обучение по специалности - електротехника и електр