Регистър на училищата

Основно училище Христо Ботев, Село Екзарх Антимово

авторитетно учебно заведение екзарх антимово

авторитетно учебно заведение екзарх антимово, висококвалифицирани педагози екзарх антимово, добро образование екзарх антимово, извор на знание екзарх антимово, качествено обучение екзарх антимово, основно училище село екзарх антимово, оу село екзарх антимово, оу христо ботев село екзарх антимово, педагози с богат опит екзарх антимово, предпочитано училище екзарх антимово, светилище на просвещението екзарх антимово, учебно заведение село екзарх антимово, училище екзарх антимово, училище с добра база екзарх антимово, училище с добра подготовка екзарх антимово, училище село екзарх антимово, училище със запазени традиции екзарх антимово

Основно училище Христо Ботев
Информация

Основно училище Христо Ботев

Основно училище Христо Ботев се намира в село Екзарх Антимово, община Карнобат, област Бургас.

 

Учебното заведение носи името на великия български поет и революционер Христо Ботев.

 

ОУ Христо Ботев е училище с богата история, която се губи в далечното минало. През годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут. Гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в селото.

 

Училището е с курс на обучение от първи до седми клас със седем паралелките и четири полуинтернатни групи.  Учебните занятия се провеждат в две сгради, в едната учат децата от I-ви до IV-ти клас, а в другата ученици от V-ти до VII-ми клас .

 

ОУ Христо Ботев заема централно място в образователната система на общината. Училището е с общинско финансиране. Разполага със съвременна материално - техническата база, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.

 

В учебното заведение учат деца от селата - Екзарх Антимово, Драганци, Смолник, Житосвят, Черково и Сърнево. Основна част от учениците са деца от ромски етнос.

 

Етническите особености налагат определени акценти в учебно - възпитателната работа. Един от тях е прибирането и задържането на подлежащите на обучение ученици в училището, чийто произход е от социално слаби семейства. Усилията са насочени към по - ефективна работа за подобряване заинтересоваността на родителите от ОВП, както и по - доброто усвояването на българския език от учениците.

 

Работата на педагогическия и непедагогическия колектив на училището е насочена към създаване и използване на условия за интеграция на децата от ромската етническа група в условията на съвременното общество чрез усъвършенстване на факторите на учебно - възпитателния процес.

 

ОУ Христо Ботев село Екзарх Антимово осигурява достъпно образование за всеки ученик и обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз.

 

Учениците получават добра подготовка, която им дава възможност за формиране на трайни и задълбочени знания и компетентност, получават отличната подготовка, която им гарантира успешно представяне на олимпиади, състезания, външно оценяване и кандидатстудентски изпити.

 

Процесът на работа, който протича в училището е съчетание между традиционните и нетрадиционните начини на работа. Учениците участват активно в дейностите, организирани по инициатива на учебното заведение.

 

Възпитаниците на учебното заведение имат възможност да развиват своите творчески и физически умения и да усъвършенстват способностите си в часовете по свободноизбираема подготовка.

 

През всичките тези, немалко години ОУ Христо Ботев село Екзарх Антимово е извор на знание и мъдрост, стремейки се да създава обективни възможности за отлична подготовка, която води до последваща пълноценна реализация на възпитаниците си.

 

Директор на учебното заведение е г-жа Христина Козарова.

Контакти

Основно училище Христо Ботев

Село Екзарх Антимово, Община Карнобат, ул. Първи май 48
GSM: 0879590156
Факс: 055242225

Галерия

Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев

Още Училища в Община Карнобат

Основно училище Христо Смирненски

Основно училище Христо Смирненски, Карнобат

Основно училище Христо Смирненски, гр. Карнобат е учебно заведение с богата история, изпълнена със събития, допринесли за сегашния вид и авторитет на учебното заведение. Отворило врати, за да

Основно училище Христо Ботев

Основно училище Христо Ботев, Екзарх Антимово

Основно училище Христо Ботев се намира в село Екзарх Антимово, община Карнобат, област Бургас. Учебното заведение носи името на великия български поет и революционер Христо Ботев. &nb

СОУ ХРИСТО БОТЕВ

СОУ ХРИСТО БОТЕВ, Карнобат

СОУ "Христо Ботев" е средно (І - ХІІ клас) училище основано през 1926 год. в махала Дренешка на гр. Карнобат. От 1981г. е построена нова сграда с 4 етажа и 3 крила, 2 физкултурни салона и помеще