Регистър на училищата

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ, Град Пловдив

оу алеко константинов пловдив

оу алеко константинов пловдив, пловдив, оу алеко константинов, основно училище пловдив, оу пловдив, училище алеко константинов, училище алеко константинов пловдив

Галерия

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ
Информация

 

Основно училище Алеко Константинов Пловдив

 

ОУ Алеко Константинов, Пловдив е училище, създадено през 1908 година като Първа Пловдивска гимназия.


През 1963 година учебното заведение променя своето наименование в чест на 100-годишнината от рождението на Алеко Константинов.


От 1984 година ОУ Алеко Константинов, Пловдив става училище с изучаване на руски език. Учебното заведение е с променен статут от 1992 година когато се преобразува в Основно училище с ранно изучаване на чужди езици.


Колективът, зает в Основно училище Алеко Константинов, Пловдив работи, търсейки новаторски похдоди за осъществяване целите на учебно-възпитателния процес в учебното заведение.


Училището притежава дългогодишна и пъстра история и традиции. Следвайки тези традиции в ОУ Алеко Константинов, Пловдив се работи за откриването на новото, актуалното, перпспективното в унисон с променящото се ежедневие и динамични процеси.


В Основно училище Алеко Константинов, Пловдив са работили мнозина известни и отдадени на делото си педагози. Всички те са допринесли за развитието и просперитта на учебното заведение.

Контакти

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ

Град Пловдив, Община Пловдив-град, ул. Б. Здравков 3А
Телефон: 032638066
Факс: 0878518418
Интернет сайт: 

Още Училища в Община Пловдив-град

ЧАСТНА ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ С ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ СТОЯНСТРОЙ

ЧАСТНА ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ С ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ СТОЯНСТРОЙ , Пловдив

ЧАСТНА ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ СТОЯНСТРОЙ - Пловдив е разкрита на основание чл.11 от Закона за народната просвета и чл.14 от Правилника за прилагане на този закон със Заповед № РД