Регистър на училищата

Основно училище Васил Левски, Град Ботевград

авторитетно учебно заведение ботевград

авторитетно учебно заведение ботевград, ботевград, високо качество на подготовка ботевград, висококвалифицирани педагози ботевград, добро и качествено обучение ботевград, добро образование ботевград, добър екип от педагози ботевград, извор на знание ботевград, качествено образование ботевград, образователен и духовен център ботевград, основно училище васил левски ботевград, оу ботевград, оу васил левски ботевград, средище на духовна изява ботевград, съвременно и модерно училище ботевград, трайни знания и умения ботевград, училищв васил левски ботевград, училище с богата история ботевград, училище с добра база ботевград, училище с утвърдени традиции ботевград

Основно училище Васил Левски
Информация

Основно училище Васил Левски

Основно училище Васил Левски, Ботевград е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето.

 

Образователното дело води своето начало от далечната 1826 год. с откриване на първото училище, помещаващо се в параклиса на черквата в Самунджиево (Ботевград).


През 1874 год. Началното училище прераства в прогимназия.

 

След освобождението на България от османско иго настъпва бърз подем в просветното дело на града. Броят на учениците многократно нараства.

 

През 1912 год. е открита новопостроената училищна сграда, а учебното заведение е обособено като самостоятелно начално училище за целия град. Работи се със стремеж за издигане на учебно-възпитателната дейност. Въведени са нови учебни дисциплини, провеждат се педагогически конференции, обогатен е библиотечния фонд.

 

В периода 1919-1944 год. се разгръща училищна и извънучилищна дейност, провеждат се разнообразни културно-просветни изяви, театрални представления, вечеринки, утра и др.

 

Училището е добре поддържано и уредено, излъчено за окръжен първенец по хигиенизиране и озеленяване през 1955 год.

 

През учебната 1956 год. учебното зведение е преобразувано в основно, а за негов патрон е избран Апостола на свободата - Васил Левски.

 

На 19 септември 1972 год. тържествено е открита новата просторна и слънчева сграда на ОУ Васил Левски с наличен закрит плувен басейн.

 

През 1987 год. по повод на 75-годишнината от създаването училището е удостоено с орден „Кирил и Методий”- І степен.


По специална поръчка е създаден Химн на училището от композитора Атанас Косев и текст на Димитър Точев. Започва прием на профилирани паралелки с разширено изучаване на музика и изобразително изкуство. Училището е най - голямото в Софийска област.

 

През 1995 год. са разкрити паралелки за ранно чуждоезиково обучение по английски език от І-ви клас, а от 2002 год. в училището работят психолог и логопед.

 

Изградена е архитектурна среда за деца със специални образователни потребности. На територията на училището работи Център за социална рехабилитация и интеграция.

 

През 2009 год. на територията на учебното заведение е открит Общински спортен комплекс Васил Левски, състоящ се от закрит плувен басейн и многофункционална спортно тренировачна зала.


През всички тези, немалко години ОУ Васил Левски гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище в Ботевград.


Високото качество на подготовка, съдържа­телната същност на възпитателната работа, строгият ред и дисциплина са само част от характери­стиката на училището - черти, които градят авторитета и ролята му в духовният живот на общината.


ОУ Васил Левски заема централно място в образователната система на Общината. Училището е с общинско финансиране. Разполага с добра материална база включваща напълно оборудвани кабинети по различните предмети, мултимедийна и актова зала, два компютърни кабинета, природонаучен кът и училищна библиотека.


През учебната 2019/ 2020 год. възпитаниците на училището наброяват 240, разпределени в 13 паралелки от първи до седми клас и 8 групи за целодневно обучение. Голям брой от учениците се обучават в индивидуална форма.

 

Учебното заведение се слави с големия професионализъм на преподавателите и тяхната всеотдайност към своите ученици.

 

Педагозите се стремят да предоставят възможно най-много учебен материал на децата, за да поставят една успешна основа за тяхното по-нататъшно образование.

 

Мисията на екипа на училището е да създава образователна среда, която да вдъхновява и мотивора учениците да усвояват знания и умения, които са необходими за техния успех в XXI век.

 

Процесът на работа, който протича в училището е съчетание между традиционните и нетрадиционните начини на работа. Учениците участват активно в дейностите, организирани по инициатива на учебното заведение.

 

През всички тези години ОУ Васил Левски, Ботевград е извор на знание и мъдрост, стремейки се да създава обективни възможности за отлична подготовка, която води до последваща пълноценна реализация на възпитаниците си.

Контакти

Основно училище Васил Левски

Град Ботевград, Община Ботевград, ул. Александър Батенберг 14
Телефон: 072366821
GSM: 0884046514

Галерия

Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски
Основно училище Васил Левски

Още Училища в Град Ботевград

Още Училища в Община Ботевград

Основно училище Васил Левски

Основно училище Васил Левски, Ботевград

Основно училище Васил Левски, Ботевград е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестн

ОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ

ОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ, Врачеш

Село Врачеш е разположено в Югозападния регион на България и е част от община Ботевград, Област София. Врачеш е едно от най - красивите и големи села в Софийска област. В селото се намира Основн