Регистър на училищата

Основното училище Васил Левски, Село Новачене

висококвалифицирани педагози новачене

висококвалифицирани педагози новачене, извор на знание село новачене, качествено и съвременно обучение новачене, качествено образование новачене, качествено обучение новачене, огнище на национални традиции новачене, основно училище новачене, основното училище васил левски новачене, оу васил левски новачене, педагози с богат опит новачене, предпочитано основно училище новачене, предпочитано учебно заведение новачене, съвременно учебно заведение новачене, учебно заведение новачене, учебно заведение с богата история новачене, учебно заведение село новачене, училище васил левски новачене, училище новачене, училище с добра материална база новачене, училище с добра подготовка новачене, училище със запазени традиции новачене, училищен музей новачене

Основното училище Васил Левски
Информация

Основното училище Васил Левски

Основното училище Васил Левски, Новачене е учебно заведение с богата история. Води началото си от далечната 1848 година, като килийно училище с три стаи.


Жадните за знание са много и в училището се обучавали деца не само от село Новачене, но и от Боженица, Гурково и Литаково.


До 1922 г. учебното заведение е със статут на начално, а след това вече става основно.


От 1935 г. за свой патрон училището приема името на Апостола на свободата Васил Левски.


Поради големия брой ученици, сграда се оказва недостатъчна, и в периода 1945 – 1951 г. е построена нова сграда, в която и днес се помещава учебното заведение.


През изминалите години, училището е било интернат за деца от ромски произход, както и за ученици със здравословни проблеми.


Днес учебното заведение разполага със седем класни стаи, специализиран компютърен кабинет, кабинет по Безопасност на движението по пътищата и открити спортни площадки.


С оглед повишаване на сигурността на учениците и учителите и опазване на материалната база са монтирана система за видеонаблюдение и СОТ.


В училището функционира и училищно радио, което подава и музикалните сигнали за начало и край на учебните часове.


Учебното заведение разполага с богат музей, създаден от дългогодишния директор на училището и учител по история Краси Узунов. Музеят е хранилище на историята и настоящето, чертаещ пътя на новото училище с девиза “Учене през целия живот”.


170 години ОУ Васил Левски, Новачене гради своя облик на училище с богата история, утвърдено средище на духовна изява и огнище на национални традиции.


Съвременено учебно заведение, с добра материална база, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.


Училището е с курс на обучение от първи до седми клас. Учебните занятия се провеждат едносменно. През учебната 2017/2018 г. в училището се обучават 95 ученици в седем самостоятелни класове. Обучението се реализира от 10 педагози и 2 души непедагогически персонал.


Училището е с общинско финансиране.


Материално - техническата база е съвременна, непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.


У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.


Екип от висококвалифицирани преподаватели и педагози с богат опит, полагат грижи за своите малки възпитаници, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.


Днес училището е утвърдено средище на духовната изява и огнище на националните традиции.
Учебното заведение заема централно място в образователната система на Общината.


Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.


Директор на ОУ Васил Левски, Новачене е г-н Здравко Спасов.

 

Контакти

Основно училище Васил Левски

Село Новачене, Община Ботевград, ул. Кирил и Методий 2
Телефон: 071362272
GSM: 0893615011

Галерия

Основното училище Васил Левски
Основното училище Васил Левски
Основното училище Васил Левски
Основното училище Васил Левски
Основното училище Васил Левски
Основното училище Васил Левски
Основното училище Васил Левски
Основното училище Васил Левски
Основното училище Васил Левски
Основното училище Васил Левски
Основното училище Васил Левски
Основното училище Васил Левски
Основното училище Васил Левски

Още Училища в Община Ботевград

Основно училище Васил Левски

Основно училище Васил Левски, Ботевград

Основно училище Васил Левски, Ботевград е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестн

ОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ

ОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ, Врачеш

Село Врачеш е разположено в Югозападния регион на България и е част от община Ботевград, Област София. Врачеш е едно от най - красивите и големи села в Софийска област. В селото се намира Основн