Регистър на училищата

ОУ Д-Р ПЕТЪР БЕРОН, Град Дебелец

ОУ Д-Р ПЕТЪР БЕРОН
Информация

ОУ Д-Р ПЕТЪР БЕРОН

   Основно училище „Д-р Петър Берон” гр.Дебелец в днешния си вид е обособено на 15.09.1934г. От учебната 1960/1961г. училището става осмокласно, като корпусът му се разширява през 1963 г. – пристройка източно крило и физкултурен салон и през 1970 г. втора пристройка и централно парно отопление. Във връзка с юбилейни годишнини е награждавано с орден „Кирил и Методий”- І степен и Народна република България – ІІ степен. Училището е достоен наследник на дългогодишните образователни традиции в гр.Дебелец.

   През учебната 2011/2012 година в училището се обучават 191 ученици от І до VІІІ клас и 34 деца в подготвителни групи. С тях упорито работят и се грижат 22 педагози и 5 помощно-обслужващ персонал. Учителският колектив пази богатите народни традиции, обогатява ги и отдава сили, опит, знания и вдъхновения за обучението на младите хора. Учениците се обучават в 13 паралелки и 2 подготвителни групи.

   Гордост за училището са учениците, участвали и класирали се на олимпиади, областни и национални състезания. Внушителният брой грамоти, получени от тях красят фоаето на училището. Горди с името на училището и днес спазваме завета на великия д-р Петър Берон: „В учението е нашето спасение”.

Контакти

ОУ Д-Р ПЕТЪР БЕРОН

Град Дебелец, Община Велико Търново, Св. П. Евтимий 133
Факс: 06117', 02023

Още Училища в Община Велико Търново