Регистър на училищата

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ НЕОФИТ РИЛСКИ, Град Велинград

оу неофит рилски

оу неофит рилски, велинград, оу неофит рилски велинград, основно училище велинград, оу велинград

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ НЕОФИТ РИЛСКИ
Информация

ОУ НЕОФИТ РИЛСКИ

ОУ НЕОФИТ РИЛСКИ
Чепинското училище се открива на 1.11.1889 година.Пръв учител е Иван Ищев от с. Кресна. Родолюбивият българин дядо Никола Грънчаров предоставя на училището най-голямата стая от своята къща.От 1903 година до 1910 година цялото население на Чепино се включва в строителството на основно училище, днешната сграда на СПТУ по дървообработване. Сред плеядата учители, изпълнили мисията да просвещават чепинското население, се откроява личността на Филип Главеев. Той е учител и общественик по призвание,чието име носи по-късно училището.
През 1930 година отваря врати днешната сграда на училището, което през 1949 година е преименувано   ОУ Неофит Рилски.
Директори, ръководили образователното дело в Чепино, са Иван Дивизиев, Лука Шопов, Христо Топузов, Давид Асьов, Любка Ихтиманска, Дамяна Кандева, Димитрина Лачева.
Мисия на училището

Да осигури задълбочена  подготовка на учениците в начален етап и прогимназиален етап на основно образование според държавните образователни изисквания и стандарти,  приобщаване към националните и общочовешките ценности, създаване на необходимите условия за най-успешно обучение и възпитание, осигуряване на психологически и социален комфорт на всяко дете.
    Да провокира и стимулира  мисленето и самостоятелността с цел формиране на практически умения и развитие на интелекта, интересите и способностите на учениците.
    Да насърчи  творческата дейност на учители и ученици чрез прилагане на иновационни технологии и методи на обучение.

Контакти

Основно училище Неофит Рилски

Град Велинград, Община Велинград, ул. Братя Маврикови 48
Телефон: 035952309
Факс: 035955475
Интернет сайт: www.nrilski-velingrad.webnode.com

Галерия

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ НЕОФИТ РИЛСКИ

Още Училища в Град Велинград

Професионална гимназия по дървообработване Иван Вазов

Професионална гимназия по дървообработване Иван Вазов, Велинград

Професионална гимназия по дървообработване Иван Вазов - Велинград е една от най - реномираните професионални гимназии. Училище с богата история, която през годините претърпява редиц