Регистър на училищата

Основно училище Никола Вапцаров, Село Копривлен

авторитено учебно заведение копривлен

авторитено учебно заведение копривлен, добра учебна подготовка копривлен, добро образование копривлен, достъпно образожание копривлен, извор на знание копривлен, качествено обучение копривлен, квалифицирани педагози копривлен, копривлен, огнище на национални традиции копривлен, основно училище копривлен, отлични педагози копривлен, оу копривлен, оу никола вапцаров копривлен, педагози с богат опит копривлен, светилище на просвещението копривлен, средище на духовност копривлен, толерантно общуване копривлен, учебно заведение копривлен, училище копривлен, училище никола вапцаров копривлен, училище с добра база копривлен, училище с добра подготовка копривлен

Основно училище Никола Вапцаров
Информация

Основно училище Никола Вапцаров

Основно училище Никола Вапцаров, село Копривлен е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните ценности.

 

Основите на учебното дело в селото са поставени в далечното минало. В онези години хората давали мило и драго за децата им да се научат на четмо и писмо.


През 1918 год. по инициатива на няколко будни жители се подема идеята за откриване на местно начално училище. Пъровначално били обособени две учени стаи в действащото кафенето, но желаещите да се учат се увеличавали, което наложило необходимостта от по-голяма самостоятелна учебна сграда.


И така през 1927 год. посредством дарения, с доброволен труд и много любов започва изграждането на нова училищна сграда, която отваря варти, за да посрещне своите първи възпитаници през 1935 година.

 

Радостни детски гласчета огласят училището, което носи името на гениалния поет Никола Вапцаров.


В над 100-годишната си история, учебното заведение значително е променило своя облик, но е запазило добрите традиции. Приемственост има и в работата на учителския колектив, който се стреми да съчетава опита на предишните преподаватели с новостите в образователната сфера.


Образованието, което получават възитаниците на ОУ Никола Вапцаров е в унисон с променящия се съвременен свят. У децата се възпитава поведение на уважение към другия, толерантност и разбирателство между учениците от различни етноси.


Колективът работи за утвърждаването на учебното заведение като образователна институция, способна да формира у възпитаниците си национални и общочовешки добродетели.


Усилия са насочени и към усъвършенстването на професионалните умения на педагогическия състав и обособяването му като екип, състоящ се от високовалифицирани и отговорни специалисти.


Учебното заведение има за цел да подготви своите възпитаници така, че те успешно да се реализират творчески и професионално.


Към днешна дата в ОУ Никола Вапцаров, село Копривлен се обучават деца от І-ви до VII-ми клас в седем паралелки.


Учебната дейност протича съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката планове и програми.


Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение.


Безспорният авторитет на учебното заведение, се дължи на качеството на учебно-възпитателната работа и на постигнатите високи резултати. През годините то се е утвърдило като водещо учебно заведение в столицата.


Екип от отлични педагози полагат грижи за формиране на личности с висока интелектуална подготовка и култура.


Репутацията на ОУ Никола Вапцаров се гради върху солидните традиции на учебното заведение, както и славата на завършили образованието си в него.


Директор на учебното заведение е г-н Александър Белчев.

 

Контакти

Основно училище Никола Вапцаров

Телефон: 075212172
GSM: 0893605248

Галерия

Основно училище Никола Вапцаров
Основно училище Никола Вапцаров
Основно училище Никола Вапцаров
Основно училище Никола Вапцаров
Основно училище Никола Вапцаров
Основно училище Никола Вапцаров

Още Училища в Община Хаджидимово

Oсновно училище Свети Свети Кирил и Методий

Oсновно училище Свети Свети Кирил и Методий, Блатска

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий, село Блатска е извор на знание, средище на духовна изява, огнище на национални традиции. Отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, по

Основно училище Никола Вапцаров

Основно училище Никола Вапцаров, Копривлен

Основно училище Никола Вапцаров, село Копривлен е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на де

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ, Абланица

Красивото селце Абланица е разположено в Югозападна България. То се намира в община Хаджидимово, Област Благоевград. В село Абланица на 25 октомври 1925 година е открито светско училище. По иска