Регистър на училищата

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий, Село Градница

извор на знание село градница

извор на знание село градница, културно образователен център градница, отлични педагози село градница, оу св св кирил и методий градница, съвременно и модерно училище градница, учебно заведение в село градница, училище св св кирил и методий градница

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий
Информация

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ

 

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ е учебно заведение в село Градница, община Севлиево.

 

Води своето начало от далечната 1881 година, успяло да се запази и просъществува, преминавайки през периодите от писане на насипан пясък и плочи до съвременните методи на обучение.

 

Носи името на великите първоучители и просветители, създатели на славянската азбука, светите братя Кирил и Методий.

 

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий е с курс на обучение от първи до осми клас. Учебният процес се провежда едносменно. Учебното заведение е с общинско финансиране.


Днес училището в село Градница разполага с добра материална база, специализирани кабинети по различните предмети и компютърна зала, в която се прилага мултимедийно обучение.


Учебното заведение е средищно за селата Бериево, Дамяново, Хирево, Столът и Млечево.

 

Възпитаниците на ОУ Св. Св. Кирил и Методий с желание се включват в различните училищни, общоселски и общински мероприятия.


Учебното заведение има изградени традиции в спортната дейност.


През своята дългогодишна история, Основно училище Св. Св. Кирил и Методий се е превърнало в съвременно и модерно учебно заведение, развиващ се културно - образователен център в село Градница.


Екипът от отлични педагози полага грижи за обучението и възпитанието на своите възпитаници, за да формира личности с висока интелектуална подготовка и култура.


Директор на учебното заведение е г-жа Румяна Боевска.


През всичките тези години ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ, Градница е извор на мъдрост и знание.

 

Учебното заведение продължава просветните традиции, гордее се с доказалите се кадри, които са получили там основното си образование. Между тях са известни личности, с реализация в различни сфери на дейност - професори, инженери, агрономи, лекари и военни, прославяйки името на ОУ Св. Св. Кирил и Методий село Градница не само в България, но и по света.

 

Контакти

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий

Село Градница, Община Севлиево, ул. Алеко Константинов 1
Телефон: 067362456
GSM: 0882402465
Интернет сайт: https://ou-gradnica.com/

Галерия

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий

Още Училища в Община Севлиево

Професионална гимназия по транспорт и машиностроене

Професионална гимназия по транспорт и машиностроене, Градница

Професионална гимназия по транспорт и машиностроене с. Градница, е с дългогодишна история, отворило врати през далечната 1970 година, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя