Регистър на училищата

Основно училище Свети Свети Кирил и Методий, Село Драгоево

добро образование и отлична подготовка драгоево

добро образование и отлична подготовка драгоево, добро учебно заведение село драгоево, драгоево, качествено образование драгоево, качествено обучение драгоево, квалифицирани педагози с богат опит драгоево, основно училище драгоево, отлични педагози драгоево, оу драгоево, оу кирил и методий драгоево, оу св св кирил и методий драгоево, учебно заведение с добра материална база драгоево, учебно заведение село драгоево, училище драгоево, училище кирил и методий драгоево

Основно училище Свети Свети Кирил и Методий
Информация

Основно училище св.св. Кирил и Методий, Драгоево

ОУ Свети Свети Кирил и Методий е учебно заведение в село Драгоево.

 

Училище с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето.

 

Води началото си от ХVIII век като килийно училище, прораства в светско, след строежа на новата сграда, завършена през 1880 година.

 

Жадните за знание са много и сградата се оказва недостатъчна, затова през 1899 година започва строеж на нова пристройка и днес - в новата си сграда, училище Св. Св. Кирил и Методий е втори дом за своите възпитаници.

 

През всички години учебното заведение в село Драгоево гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в село Драгоево.

 

Учебното заведение заема централно място в образователната система на Общината. Училището е с общинско финансиране.

 

Разполага със съвременна материално - техническата база, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.

 

Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. Като от първостепенна важност е тясната връзка с природата, ученето от живия живот. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.

 

У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви. 

 

В ОУ Св. Св. Кирил и Методий обучението на учениците е от първи до осми клас. Учебните занятия за всички деца протичат в една смяна.


Екип от висококвалифицирани преподаватели и педагози с богат опит, полагат грижи за своите малки възпитаници, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.


Тяхната мисия и цел е да предадат своите знания на учениците по най-достъпния за тях начин. Педагозите се стремят да предадат възможно най-много учебен материал на децата, за да поставят една успешна основа за тяхното по-нататъшно образование.


Безспорият авторитет на ОУ Св. Св. Кирил и Методий село Драгоево се дължи на качеството на учебно-възпитателната работа и на постигнатите високи резултати.

 

Със своите изяви, с участието си в културния живот на селото, с многобройните си постижения, учебното заведение дава облик на живота му. Учениците се включват с желание в общински и областни мероприятия, в олимпиади, конкурси, печелейки множество награди и призови места.

 

Възпитаниците, завършили учебното заведение, днес са достойно реализирали се личнисти в обществото.


През всичките тези години ОУ Св. Св. Кирил и Методий, Драгоево е извор на знание, на сила и красота, съхранило миналото, живеещо в настоящето и чертаещо бъдещето.

 

Директор на учебното заведение в село Драгоево е г-жа Росица Казакова - Капра.

 

 

Контакти

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий

Село Драгоево, Община Велики Преслав, пл. Девети септември 2
Телефон: 053322021
Факс: 053322021
Интернет сайт: ou-svsvkm.eu

Галерия

Основно училище Свети Свети Кирил и Методий
Основно училище Свети Свети Кирил и Методий
Основно училище Свети Свети Кирил и Методий
Основно училище Свети Свети Кирил и Методий
Основно училище Свети Свети Кирил и Методий

Още Училища в Община Велики Преслав

Средно училище Черноризец Храбър

Средно училище Черноризец Храбър, Велики Преслав

Средно училище Черноризец Храбър, Велики Преслав е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото,