Регистър на училищата

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий, Село Дралфа

водещо учебно заведение дралфа

водещо учебно заведение дралфа, добри педагози дралфа, добро образование дралфа, дралфа, екип от отлични педагози дралфа, качествено и съвременно обучение дралфа, качествено образование дралфа, качествено обучение дралфа, основно училище дралфа, отлична учебна подготовка дралфа, оу дралфа, оу св св кирил и методий дралфа, учебно заведение с богата история дралфа, учебно заведение с богата история и традиции, учебно заведение с добра база дралфа, учебно заведение с традиции дралфа, учебното заведение с отлична репутация, учебното заведение село дралфа, училище кирил и метдоий дралфа, училище със собствен превоз дралфа

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий
Информация

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий, Дралфа

 

 

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий е учебно заведение в село Дралфа, ул. Република 3, общ.Търговище, обл. Търговище.

 

Учебното заведение носи името на великите просветители, създатели на славянската писменност, солунските братя Кирил и Методий.

 

Основите на ОУ Св. Св. Кирил и Методий и училищното обучение за село Дралфа са поставени през далечната 1891 година.

 

След редица промени и преструрктурирания, през 1970 година е построена нова масивна триетажна сграда с просторни класни стаи и специализирани кабинети. Базата на учебното заведение разполага с физкултурен салон, кухня и ученическа столова, компютърен кабинет, игротека, етнографска сбирка. Дворната част е озеленена и предоставя възможност за отдих на децата и за активен спорт на спортната площадка.

 

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий, Дралфа е с курс на обучение от 1-ви до 8-ми клас. Учебните занятия се провеждат едносменно, посредством целодневно обучение в шест паралелки и четири полуинтернатни групи. Училището е с общинско финансиране.

 

Учебното заведение разполага със собствен превоз, който се осъществява посредством два училищни автобуса.

 

127 години ОУ Св. Св. Кирил и Методий, Дралфа гради своя облик на училище с богата история, утвърдено средище на духовна изява и огнище на национални традиции.


Материално - техническата база непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.


Учебното заведение заема централно място в образователната система на Общината.


Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания


У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.

 

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий, Дралфа се слави с големия професионализъм на преподавателите и тяхната всеотдайност към своите ученици, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.

 

Неговият безспорен авторитет се дължи на качеството на учебно-възпитателната работа и на постигнатите високи резултати. През годините то се е утвърдило като едно от добрите учебни заведения в община Търговище.

 

От 1971 година училището е носител на орден ,, Кирил и Методий ” I степен.

 

Директор на ОУ Св. Св. Кирил и Методий, Дралфа е г-жа Цветелина Дамянова.

 

 

Контакти

ОУ СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ, С. ДРАЛФА

Телефон: 060272373
Интернет сайт: www.oukmdralfa.sitemo.net

Семеен хотел Надежда

Семеен хотел Морска звезда

Село Дралфа, Община Търговище, ул. Цар Освободител 29А
Телефон: 060272373
Интернет сайт: oukmdralfa.com

Галерия

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий
Основно училище Св. Св. Кирил и Методий
Основно училище Св. Св. Кирил и Методий
Основно училище Св. Св. Кирил и Методий
Основно училище Св. Св. Кирил и Методий

Още Училища в Община Търговище

Професионална гимназия по земеделие

Професионална гимназия по земеделие, Търговище

Професионална гимназия по земеделие, град Търговище е учебно заведение с богата история, която през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут. Води своето начало

Център за специална образователна подкрепа - Търговище

Център за специална образователна подкрепа - Търговище, Търговище

Центърът за специална образователна подкрепа - Търговище е специализирано заведение за обучение и възпитание на деца със специални образователни потребности. Води началото си като Помощно учи

4 ОУ ИВАН ВАЗОВ

4 ОУ ИВАН ВАЗОВ, Търговище

Скъпи родители,Ние, учителите от IV ОУ "Иван Вазов" добре знаем, че бъдещето се гради от високо подготвени, владеещи езици, усвоили съвременни технологии, здрави, добре възпитани и морални личности.П