Регистър на училищата

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ, Село Загорци

високо квалифицирани преподаватели загорци

високо квалифицирани преподаватели загорци, екип отлични педагози загорци, извор на знание загорци, качествено обучение и възпитание загорци, лесен и достъпен учебен процес загорци, опитни и квалифицирани педагози загорци, основно училище село загорци, отлични педагози село загорци, оу св св кирил и методий загорци, преподаватели с богат опит загорци, учебно заведение село загорци

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ
Информация

ОУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ

 

 

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ, Загорци води своето начало през далечната 1879 г., за да посрещне малките възпитаници на заселилите се българи от Беломорска Тракия и областта Загоре.


Първоначално учебните занятия се провеждат в една изоставена турска къща до 1893 г., когато е завършена първата училищна сграда.


През 1920 г. е открита прогимназия, която до 1940 г. няколкократно е откривана и закривана поради липса на помещения.


През учебната 1940-1941 г. децата от село Загорци вече се радват и учат в новопостроената училищна сграда.

 

Днес в учебното заведение се обучават и възпитават 104 деца от селата Загорци, Малина, Суходол, Орлинци, Светлина, Зорница, Драка, Проход и град Средец. За тях полага грижи екип от квалифицирани педагози, преподаватели с богат опит.

 

ОУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ, Загорци е с курс на обучение от първи до осми клас. Учебният процес се провежда едносменно. Учебното заведение е с общинско финансиране. 

 

През всичките тези години през училището  в село Загорци са преминали випуск след випуск, поколение след поколение. В него са се учили много известни учени, интелектуалци, лекари и управленци, които са изградили авторитет и са получили признание не само в родния си място, но и по всички краища на света.

 

Днес ОУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ е достоен продължител на вековната просветна традиция – училище, в което са се обучавали и възпитавали много деца, където ще учат и бъдещите им наследници.

 

Една от забележителностите, с която се гордеят жителите на Загорци е 300 годишен дъб, достолепно извисяващ се в двора на училището, обявен за природозащитен обект.

 

Това внушително дърво, което е радост за очите, водещо до възторг и размисъл, е един рядък природен дар и символ на този край.

 

 

 

Контакти

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ СВ КИРИЛ И МЕТОДИЙ

Телефон: 055532324, 055532334
GSM: 0885698303
Интернет сайт: ou-zagorci.com

Галерия

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ

Още Училища в Община Средец