Регистър на училищата

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ, Село Аврен

аврен

аврен, оу христо ботев аврен, оу аврен, основно училище аврен, основно училище христо ботев аврен, училище аврен, училище христо ботев аврен

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ
Информация

ОУ ХРИСТО БОТЕВ

В ОУ Христо Ботев, Аврен се обучават деца от селата Аврен, Здравец, Бенковски, Садово и Казашка река. Това е училището с най-дълга биография.
 
Създадено е още през 1857 година и вече повече от 150 години е мястото, в което просвещават и обучават поколения авренски деца. Настоящата сграда на училището е построена през 1912 година на един етаж и е разширена и обновена на два етапа – през  1939 година е построен ІІ етаж, а през 1948 е електрифицирана. Направен е ремонт на сградата през годината, предшестваща 150-годишния юбилей – дограма, покрив, обзавеждане, външно боядисване.
 
Днес ОУ Христо Ботев, Аврен разполага с материална база, отговаряща на нуждите на съвременните образователни изисквания, с два физкултурни салона, с компютърен кабинет, с медицински кабинет и столова. 
 
 
Основно училище Христо Ботев, Аврен взема дейно участие в инициативите на Община Аврен, работи по национални и общински проекти.  Педагогическият колектив е съставен от амбициозни и творчески личности, достойни следовници на учителите, заслужили отличието Орден «Кирил и Методий» - ІІІ степен от 1957 година.  Преподавателите са висококвалифицирани и  добрата подготовка, която получават техните ученици, дава резултати в гимназиалното образование.

Контакти

Основно училище Христо Ботев

Село Аврен, Община Аврен, ул. Йордан Ноев 32
Телефон: 051062240
Интернет сайт: ouavren.blogspot.com

Галерия

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ

Още Училища в Община Аврен

Частно средно училище Юрий Гагарин

Частно средно училище Юрий Гагарин, Камчия

Частно средно училище Юрий Гагарин в СОК Камчия е известно като Училище на бъдещето. В него учат 300 деца от 15 държави. Училището е лицензцирано със заповед № РД-14-81/31.07.2013г. от