Регистър на училищата

Основно училище Христо Ботев, Град Радомир

авторитетна учебна институция гълъбник

авторитетна учебна институция гълъбник, авторитетно учебно заведение гълъбник, добро образование гълъбник, добро обучение гълъбник, екип от отлични педагози гълъбник, извор на знание гълъбник, качествено обучение гълъбник, квалифицирани педагози гълъбник, оу гълъбник, оу село гълъбник, оу христо ботев, оу христо ботев гълъбник, педагози с богат опит гълъбник, средищно училище гълъбник, учебно заведение гълъбник, училище с добра база гълъбник, училище с добра подготовка гълъбник, училище с дългогодишна история гълъбник, училище с общежитие село гълъбник, училище с традиции гълъбник, училище село гълъбник, училище христо ботев гълъбник

Основно училище Христо Ботев
Информация

Основно училище Христо Ботев

Основно училище Христо Ботев, село Гълъбник е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето.

 

Историята на учебното дело в селото се губи в далечното минало. Просвещението започва преди повече от 150 години, продължава и до днес.

 

Първата училищна сграда била построена около 1890 год. с две класни стаи и една учителска, a учител бил Янко Стоев от радомирското село Долна Диканя.

 

Сградата на днешното училище е открита през 1937 година, заедно със столова и работилница. През 1970 год. е разкрито и общежитие.


През всички години до днес, ОУ Христо Ботев гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в община Радомир.

 

От създаването на учебното заведение, учители и ученици вървят по светлия път на образованието и науката, за да пренасят през годините познанията, творчеството и силата на духа.


Високото качество на подготовка, съдържа­телната същност на възпитателната работа, строгият ред и дисциплина са само част от характери­стиката на училището - черти, които градят авторитета и ролята му в духовният живот на село Гълъбник.

 

ОУ Христо Ботев се адаптира към новите реалности на пазарната икономика и европейските стандарти за висококачествено образование.


Към настоящия момент учебното заведение в село Гълъбник е със статут на защитено и средищно училище и е единственото, което разполага с общежитие. Във времето се е оформило като училищен център за деца от социално слаби семейства от различни етноси.


Училището е с курс на обучение от първи до осми клас, като близо 90 % от възпитаниците му са от ромски произход. Учебният процес се осъществява в слети паралелки. Учебните занятия се провеждат едносменно, само сутрин.


ОУ Христо Ботев, Гълъбник разполага с добра материална база, включваща 8 класни стаи, 6 спомагателни помещения, библиотека, компютърна зала, столова 2 работилници, пансион с 14 обособени спални помещения, 2 занимални, зала за отдих и развлечения, спортна площадка (с волейболна и баскетболно игрище, сектори за скачане, писта за бягане, гимнастически сектор). Базата е сравнително запазена и предоставя добри възможности за обучение, възпитание, спортни и други дейности.


Общежитието е седмично и се ползва безплатно от 58 ученика настанени в него.


ОУ Христо Ботев, село Гълъбник е носител на наградата Златна ябълка за 2016 год. в категорията "Училища" за принос към благосъстоянието на децата в България.


Съвместно с НПО „Мисия България” и френската фондация „Apreutis Auteuil” се реализираха дейности по Проект „Младежи в трудност - междукултурно опознаване през призмата на артистичното творчество” по Програма „Еразъм +”.


В своето развитие ОУ Христо Ботев се утвърди като образователен и духовен център, благода­рение усилията на поколения учители, всеотдайно работели и работещи за формиране на подрастващите.


Дълги години, крачка по крачка, общоучилищният колектив вървеше по пътя на успеха. По­ко­­ле­ние след поколение, хиляди възпитаници преминаваха като ято през класните стаи, усвояваха знания и отлитаха, за да ги приложат на практика в живота.


Да си завършил учебното заведение и сега е привилегия, повод за открита гордост, мерило за трайни знания и умения, стимул за духовна и практическа съзидателна дейност.


Директор на учебното заведение е г-жа Аделина Харалампиева.

Контакти

ОУ ХРИСТО БОТЕВ

Град Радомир, Община Радомир, с. Гълъбник
Телефон: 077229331
GSM: 0898494271

Галерия

Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев
Основно училище Христо Ботев

Още Училища в Град Радомир

Още Училища в Община Радомир

Основно училище Христо Ботев

Основно училище Христо Ботев, Радомир

Основно училище Христо Ботев, село Гълъбник е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизв