Регистър на училищата

ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ, Град Карлово

ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ
Информация

ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ

Професионална гимназия по железопътен транспорт Христо Смирненски започва учебната си дейност през далечната 1962 година. В самото начало е професионално-техническо училище по сградостроителство, което няма собствена сграда и материална база. Затова учители и ученици правят постъпки за изграждане на собствено училище, чиято реализация е през 1965 година.  Същата година започва строителството и училището е преименувано в Средно професионално-техническо училище по транспортно строителство. През 1986 се преименува на СПТУ по транспорт, като се въвеждат нови специалности. Училището придобива статут на средно професионално-техническо училище по железопътен транспорт през 1991 година. От 1999 година то е преструкторирано в техникум. През 2003 година по новите изисквания, се преименува в професионална гимназия.

Контакти

Професионална гимназия по железопътен транспорт Христо Смирненски

Град Карлово, Община Карлово, ул. Яне Сандански№1
Телефон: 0887433740
GSM: 033594812
Факс: 033594664
Интернет сайт: www.pgjpt-karlovo.info

Галерия

ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ
ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ
ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ
ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ

Още Училища в Град Карлово

Професионална гимназия Братя Евлогий и Христо Георгиеви

Професионална гимназия Братя Евлогий и Христо Георгиеви, Карлово

Професионална гимназия Братя Евлогий и Христо Георгиеви, град Карлово е учебно заведение с богата история, която през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут.

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, Карлово

СОУ Васил Левски, Карлово е символ на образование и успех. Не само защото всеки втори жител на Карлово е потомък на учебното заведение, а защото повече от сто и двадесет години това уч