Регистър на училищата

ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ, Град Карлово

Галерия

ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ
ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ
ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ
ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ

ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ
Информация

ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ

Професионална гимназия по железопътен транспорт Христо Смирненски започва учебната си дейност през далечната 1962 година. В самото начало е професионално-техническо училище по сградостроителство, което няма собствена сграда и материална база. Затова учители и ученици правят постъпки за изграждане на собствено училище, чиято реализация е през 1965 година.  Същата година започва строителството и училището е преименувано в Средно професионално-техническо училище по транспортно строителство. През 1986 се преименува на СПТУ по транспорт, като се въвеждат нови специалности. Училището придобива статут на средно професионално-техническо училище по железопътен транспорт през 1991 година. От 1999 година то е преструкторирано в техникум. През 2003 година по новите изисквания, се преименува в професионална гимназия.

Контакти

ПГЖТ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ

Град Карлово, Община Карлово, ул. Яне Сандански№1
Телефон: 0887433740
GSM: 033594812
Факс: 033594664
Интернет сайт: 

Още Училища в Град Карлово

Професионална гимназия Братя Евлогий и Христо Георгиеви

Професионална гимназия Братя Евлогий и Христо Георгиеви, Карлово

Професионална гимназия Братя Евлогий и Христо Георгиеви, град Карлово е учебно заведение с богата история, която през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут.

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, Карлово

СОУ Васил Левски, Карлово е символ на образование и успех. Не само защото всеки втори жител на Карлово е потомък на учебното заведение, а защото повече от сто и двадесет години това уч