Регистър на училищата

ПГХВТ СВ. ДИМИТРИЙ СОЛУНСКИ, Град Асеновград

ПГХВТ СВ. ДИМИТРИЙ СОЛУНСКИ
Информация

ПГХВТ СВ. ДИМИТРИЙ СОЛУНСКИ

ПГХВТ СВ. ДИМИТРИЙ СОЛУНСКИ, Асеновград е професионална гимназия с държавно финансиране и една учебна смяна. 
Училището е основано през 1939 година като "Държавно практическо земеделско училище по тютюна" гр. Асеновград и като се е помещавало в Тютюнева кооперация "Асенова крепост".
Историята на нашето училище се променя твърде динамично в положителна насока. Не може да не отбележим сладкарски и кулинарни постижения на нашите възпитаници, защото специалностите ни са актуални и атрактивни,участието ни на Националната изложба в Министерство на Земеделието и Продоволствието на Коледни, Великденски празници в Панаирни палати, съвместно с Европейския колеж, където нашите ученици се представиха блестящо и са наградени с грамоти. Изявите ни в състезания,конкурси и мултимедийни презентации доказват високата мотивираност, уменията и способностите на учениците, както и високия професионализъм на изградения екип от учители по общообразователни и професионална подготовка. През 2006-2007 година участвахме и се класирахме в национална кампания „За чиста околна среда” с проект „Зелената енергия на природата-помощник в Училище”, финансиран от Министерство на околната среда и водите”, с което ни се осигури хармонична учебна среда възпитавайки учениците в дух на любов и опазване на природата,както и подобряване екологичната обстановка в нашия град. През учебната 2006 - 2007 година ПГ по ХВТ “Св. Димитрий Солунски“ Асеновград е одобрено по Национална програма “Училището – територия на учениците ”по модул “Развитие на извънкласната и извънучилищната дейност“ и реализира проект “Проучване на възможностите за културно – познавателен и винарски туризъм в Асеновград”.

Контакти

Професионална гимназия по Хранително-вкусови технологии Св. Димитрий Солунски

Град Асеновград, Община Асеновград, ул. Панайот Сребров № 6
Телефон: 033166563
Интернет сайт: www.dsolunski.hit.bg

Галерия

ПГХВТ СВ. ДИМИТРИЙ СОЛУНСКИ

Още Училища в Град Асеновград

Основно училище Петко Каравелов

Основно училище Петко Каравелов, Асеновград

Основно училище Петко Каравелов, Асеновград е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизв