Регистър на училищата

ПГ Академик Сергей П. Корольов, Град Дупница

ПГ Академик Сергей П. Корольов
Информация

ПГ Академик Сергей П. Корольов

Професионална гимназия „Акад.Сергей П. Корольов” е най – голямото училище на територията на община Дупница, в което тази учебна година се обучават 466 ученици. Имаме големи традиции в областта на физическото възпитание и спорта. Успехите ни през годините са много. В общинските ученически игри винаги заемаме призови места. В спортовете волейбол и баскетбол сме редовни учасници в зоните, а през 2007 година волейболният ни отбор стана републикански щампион. Гордеем се с нашите възпитаници – Цветан Соколов – волейболен национал и световен и клубен шампион за 2009 и 2011 година с отбора на „Тренто”; гросмайстор Николай Милчев; Анжело Кючуков и Янек Кючуков – дългогодишни играчи на „Марек” и други отбори и още много други състезатели от различни спортове.

В квартала, в който се намира училището , това е единствената спортна площадка. Тя се използва и от много деца и възрастни, които всеки ден идват да играят футбол или баскетбол.
С обновяването на площадката ще се създадат по – добри условия за провеждане на учебните и извънучебни занятия. Така ще привлечем повече ученици по – активно да се занимават със спорт и в свободното си време, а това ще допринесе не само за подобряването на физическата им дееспособност, но и за технико – тактическата подготовка по различните спортове.
Предвиждаме на спортната площадка допълнителни извънкласни часове, в зависимост от желанието и възможностите на учениците. Тук ще се провеждат и вътрешноучилищните първенства по футбол на малки вратички, баскетбол, волейбол, хандбал и бадминтон.

Контакти

Професионална гимназия Акад. Сергей П. Корольов

Град Дупница, Община Дупница, ул. Орлинска №70
Телефон: 070151834, 0889099474
GSM: 070151835
Интернет сайт: www.pgkoroljov.com

Галерия

Още Училища в Град Дупница

Основно училище Св.Св. Кирил и Методий

Основно училище Св.Св. Кирил и Методий, Дупница

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неиз

Средно училище Св. Климент Охридски

Средно училище Св. Климент Охридски, Дупница

СУ Св. Климент Охридски град Дупница отворя врати през 1978 г., за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето. Учеб

ПГОСУ

ПГОСУ, Дупница

Гимназията е от най-старите в града! Създадена е през далечната 1928 година като първото занаятчийско/промишлено/ училище в града. В последствие се развива като СПТУ, ТООП и от няколко години ПГОСУ.

ОУ Евлоги Георгиев

ОУ Евлоги Георгиев, Дупница

В училището преподават хора, отдали на професията си над 20 години от живота сии такива, които сега прекрачват прага на класната стая. Взаимното уважение и добриятпрофесионализъм създават обстановка з