Регистър на училищата

ПГ Академик Сергей П. Корольов, Град Дупница

ПГ Академик Сергей П. Корольов
Информация

ПГ Академик Сергей П. Корольов

Професионална гимназия „Акад.Сергей П. Корольов” е най – голямото училище на територията на община Дупница, в което тази учебна година се обучават 466 ученици. Имаме големи традиции в областта на физическото възпитание и спорта. Успехите ни през годините са много. В общинските ученически игри винаги заемаме призови места. В спортовете волейбол и баскетбол сме редовни учасници в зоните, а през 2007 година волейболният ни отбор стана републикански щампион. Гордеем се с нашите възпитаници – Цветан Соколов – волейболен национал и световен и клубен шампион за 2009 и 2011 година с отбора на „Тренто”; гросмайстор Николай Милчев; Анжело Кючуков и Янек Кючуков – дългогодишни играчи на „Марек” и други отбори и още много други състезатели от различни спортове.

В квартала, в който се намира училището , това е единствената спортна площадка. Тя се използва и от много деца и възрастни, които всеки ден идват да играят футбол или баскетбол.
С обновяването на площадката ще се създадат по – добри условия за провеждане на учебните и извънучебни занятия. Така ще привлечем повече ученици по – активно да се занимават със спорт и в свободното си време, а това ще допринесе не само за подобряването на физическата им дееспособност, но и за технико – тактическата подготовка по различните спортове.
Предвиждаме на спортната площадка допълнителни извънкласни часове, в зависимост от желанието и възможностите на учениците. Тук ще се провеждат и вътрешноучилищните първенства по футбол на малки вратички, баскетбол, волейбол, хандбал и бадминтон.

Контакти

ПГ Академик Сергей П. Корольов

Град Дупница, Община Дупница, ул. Орлинска №70
Телефон: 070151834, 0889099474
GSM: 070151835
Интернет сайт: 

Още Училища в Град Дупница

ПГОСУ

ПГОСУ, Дупница

Гимназията е от най-старите в града! Създадена е през далечната 1928 година като първото занаятчийско/промишлено/ училище в града. В последствие се развива като СПТУ, ТООП и от няколко години ПГОСУ.

ОУ Евлоги Георгиев

ОУ Евлоги Георгиев, Дупница

В училището преподават хора, отдали на професията си над 20 години от живота сии такива, които сега прекрачват прага на класната стая. Взаимното уважение и добриятпрофесионализъм създават обстановка з