Регистър на училищата

Професионална гимназия Ген Владимир Заимов, Град Сопот

гимназии сопот

гимназии сопот, училища в сопот, сопот училище, професионални гимназии сопот, професионална гимназия сопот, пг генерал владимир заимов сопот, пг генерал владимир заимов, гимназия сопот, гимназия генерал владимир заимов сопот, училища сопот

Професионална гимназия Ген Владимир Заимов
Информация

ПГ ГЕНЕРАЛ ВЛАДИМИР ЗАИМОВ

ПГ ГЕН. ВЛАДИМИР ЗАИМОВ води своето начало от далечната 1967 година, като за тези четиридесет и седем години успя да обособи собствено място в историята на българското образование.


През 1969 година с заповед на министерствата на Народната просвета и на Машиностроене е създаден техникум по специално производство. Занятията се провеждат първоначално в сградата на СУ Иван Вазов, а години по - късно старата училищна сграда на площад Иван Вазов в град Сопот.


Учебната 1976/1977 започва в новата сграда на техникума. Организиран е клуб на ТНТМ с двадесет и два кръжока с ръководител инж. Войняговски. Активна дейност развиват кръжоците по художествено слово, танцовия състав, ученическия хор, естрадно-сатиричния състав, духовата музика, които вземат дейно участие в културния живот на града.


През 1981 година на окръжна изложба, експонатите на техникума получават единадесет дипломи, а седем от разработките са представени на национална изложба. На окръжни и национални изложби по авио и авиомоделизъм, представителите на техникума получават златен и сребърен медал.


Като резултат от всички постижения през 1984 година на техникума е връчен Орден на труда - златен, за постигнати високи успехи в ТНТМ.


През учебната 1984/1985 година са открити новото общежитие и бюст паметник на генерал Владимир Заимов. Доставени са и първите компютри.


През 1989 година са разкрити три паралелки с прием след 7-ми клас със засилено изучаване на английски език.


През 2000 година се извършва обединение на училищата ген. Владимир Заимов и СПТУМ Никола Вапцаров. В сложния процес на социални промени, под умело ръководено от госпожа Севдалина Атанасова учебното заведение започва новия век устремено към бъдещето.


През 2008 година, след проведен конкурс за поста, директор на учебното заведение става инж. Катя Адърска - Даскова.


Днес целта на новото поколение млади хора е, малко или много да се отдалечи от предишното, да направи още една крачка напред, за да овладее изкуството за най - доброто използуване на живота.


Професионална гимназия Генерал Владимир Заимов е училище, обърнато към предизвикателствата на XXI век.


В своята четиридесет и седем годишна история учебното заведение непрекъснато преоткрива онези измерения на образователния процес, които дават на възпитаниците едновременно елитно модерно обучение и радост от всекидневния допир с истинската наука.


Учебното заведение разполага с добра материална база, кочто вк;ючва седем нови компютърни кабинета, модерни езикови центрове, wifi връзка, интернет и факс, богат библиотечен фонд и отлично обзавеждане.

 

Извънкласната и извънучилищната дейност се развиват в спечелване и реализиране на проекти като ТЕАТЪР, МУЗИКА И ЖУРНАЛИСТИКА В УЧИЛИЩЕ, във функционирането на девет клуба с различна насоченост, две Учебно - тренировъчни фирми, изпълняващи основната цел - училището да стане привлекателно и предпочитано за ученици.


В гимназията са създадени отлични условия за обучение. учениците изучават три основни европейски езика - английски, немски и руски. Учителите по чужди езици са най - добрите в региона. Учениците постигат високо ниво на владеене, освен по основния и по втори чужд език. Това увеличава шансовете им за оптимална реализация.

 

На конкурсни изпити за ВУЗ - по български език и литература, история, география, математика, физика, химия и други, учениците постигат отлични резултати.


ПГ ГЕН. ВЛАДИМИР ЗАИМОВ, Сопот има големи успехи и в професионалната сфера - с отлични постижения и в състезанията по Икономика, Най - добър млад програмист, Най - добър млад готвач, сервитьор, сладкар и барман, Булпек 2008 и други.


ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ГЕНЕРАЛ ВЛАДИМИР ЗАИМОВ, Сопот върви напред и води своите възпитаници все по - близо до идеала на европейските ценности, утвърждава постоянството на труда, радостта на творчеството и смелостта на откривателството.

 

Контакти

Професионална гимназия Ген. Владимир Заимов

Град Сопот, Община Сопот, бул. Иван Вазов 1
GSM: 0882525512
Интернет сайт: pgzaimov.com

Галерия

Професионална гимназия Ген Владимир Заимов
Професионална гимназия Ген Владимир Заимов
Професионална гимназия Ген Владимир Заимов
Професионална гимназия Ген Владимир Заимов
Професионална гимназия Ген Владимир Заимов

Още Училища в Община Сопот