Регистър на училищата

ПГ ПО ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ - МАЙСТОРА, Град Кюстендил

ПГ ПО ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ - МАЙСТОРА
Информация

ПГ ПО ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ - МАЙСТОРА

Професионална гимназия по лека промишленост Владимир Димитров - Майстора се намира в град Кюстендил, ул. Искър 5.


Учебното заведениe е открито на 15 септември 1968 година в сградата на Политехническата гимназия - Кюстендил, като Професионално техническо училище по текстил Лиляна Димитрова. Обучават се ученици, завършили осми клас от Кюстендилска и съседните области.

 

През учебната 1970/1971 година училището се премества в сградата на Второ основно училище в град Кюстендил, a през 1972 година е преобразувано в Средно професионално техническо училище.

 

На 3 септември 1974 година е открита новата училищна сграда. Базовият завод Велбъжд - Кюстендил оборудва учебния производствен корпус на училището, физкултурния салон и предачния цех. През 1975 година завод Марек - Кюстендил оборудва плетачния цех.

 

През 1989 година училището е преименувано в Професионална гимназия по лека промишленост Владимир Димитров - Майстора. 

 

Разполага с добра материална база, която включва просторни класни стаи, собствени спортни площадки и физкултурен салон.

 

Материално - техническата база на образованието е основен компонент в процеса на обучение. Поддържането, модернизирането и усъвършенстването и са предпоставки за създаване на нормални условия за ефективно и качествено образование и възпитание.

 

Педагогическият колектив е високо квалифициран, гарантирайки успешна подготовка на своите възпитаници и последваща реализация. Една от основните задачи на учителския колектив е да създадат кадри, които адекватно да отговарят на съвременните европейски изисквания в областта на леката промишленост.

 

Професионална гимназия по лека промишленост Владимир Димитров - Майстора предлага обучение по следните специалности - конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил, шивачество.

 

Учебният процес се провежда едносменно. Училището е с държавно финансиране.

 

Контакти

Професионална гимназия по лека промишленост Владимир Димитров-Майстора

Телефон: 078524056
GSM: 0882885491
Интернет сайт: www.pglp-kn.com

Галерия

Още Училища в Град Кюстендил

Езикова гимназия Д-р Петър Берон

Езикова гимназия Д-р Петър Берон, Кюстендил

Езикова гимназия Д-р Петър Берон, Кюстендил е учебно заведение с богата, над тридесет годишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото,

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И МЕНИДЖМЪНТ ЙОРДАН ЗАХАРИЕВ

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И МЕНИДЖМЪНТ ЙОРДАН ЗАХАРИЕВ, Кюстендил

Професионална гимназия по икономика и мениджмънт Йордан Захариев се намира в град Кюстендил, ул. 19-ти февруари 28. Учебното заведение е създадено през 1944 година като Държавна търговска г