Регистър на училищата

Професионална гимназия по транспорт и машиностроене, Село Градница

авторитетно училище градница

авторитетно училище градница, извор на знание горен градница, качествено образование градница, качествено обучение градница, обучение на високо ниво градница, отлични педагози градница, пгтм, пгтм градница, пгтм село градница, педагози с богат опит градница, професионална гимназия градница, професионално училище градница, съвременно училище градница, учебно заведение градница, училище с богата история градница, училище с добра подготовка градница, училище с традиции градница

Професионална гимназия по транспорт и машиностроене
Информация

ПГ ПО ТРАНСПОРТ И МАШИНОСТРОЕНЕ


Професионална гимназия по транспорт и машиностроене с. Градница, е с дългогодишна история, отворило врати през далечната 1970 година, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето.


Обучава специалисти за автомобилния транспорт, а след разширението на Идеал Стандарт-Видима АД на територията на Градница започна да подготвя специалисти и за машиностроенето по следните специалности: Подемно-транспортна техника; Автотранспортна техника и Машини и съоръжения за заваряване.

 

В своята 49-годишна история, учебното заведение значително е променило своя облик, но е запазило добрите традиции на своите предшественици и създава условия, с които тези традиции да съществуват и в бъдеще. Приемственост има и в работата на учителския колектив, който се стреми да съчетава опита на предишните преподаватели с новостите в образователната сфера.


През всички тези години гради своя облик на средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в община Севлиево.

 

Учебното заведение заема централно място в образователната система на Общината. Училището е с общинско финансиране.


За провеждане на обучението по предлаганите професии гимназията разполага със специализирани кабинети, лаборатории, работилници и автосервиз, оборудвани с компютри, автотренажори и други технически средства за обучение, с автомобили и двигатели, металорежещи машини и други съоръжения.


Обучението на водачи на МПС се извършва на съвременни автомобили. На учениците се предоставят възможности за активни спортни занимания във физкултурен салон, тренировъчни зали и спортни площадки.


ПГТМ село Градница привлича много млади хора от района. Макар и професионално по облик, училището дава отлична подготовка не само по специалните, но и по общообразователните предмети.

 

Високото качество на подготовка, съдържа­телната същност на възпитателната работа, строгият ред и дисциплина са само част от характери­стиката на училището - черти, които градят авторитета и ролята му в духовният живот на област Габрово в продължение на дълги години.


През изминалите години ПГТМ село Градница набира авторитет и влияние сред обществеността, като през последните девет години, този авторитет се затвърдява от широкия спектър специалности, по които в момента се обучават учениците и призовите места, които заемат в общински и национал­­ни първенства - както академични, така и спортни.


Учебното заведение се адаптира към новите реалности на пазарната икономика и европейските стандарти за професионално образование.


В своето развитие ПГТМ село Градница се утвърди като професионален и духовен център, благода­рение усилията на поколения учители, всеотдайно работели и работещи за формиране на подрастващите.

 

Дълги години, крачка по крачка, общоучилищният колектив вървеше по пътя на успеха. По­ко­­ле­ние след поколение, хиляди възпитаници преминаваха като ято през класните стаи, усвояваха знания и отлитаха, за да ги приложат на практика в живота.

 

Но и в почти половин вековното си съществуване, ПГТМ село Градница си остава млада - именно с младостта на своите възпита­ници, и богата - с техните многобройни дела, плод на знания, стремежи и мечти.

 

Днес Професионална гимназия по транспорт и машиностроене с. Градница е училище от висока класа, престижно и предпо­читано от много млади хора.

 

Да си завършил гимназията и сега е привилегия, повод за открита гордост, мерило за трайни знания и умения, стимул за духовна и практическа съзидателна дейност.

 

Директор на ПГТМ село Градница е г-н Минчо Дойкин.


Ако искате да бъдете специалисти в избраната от Вас професия, желаете да получите най - добрата професионална подготовка, мечтаете да се реализирате в живота, точно това е Вашето училище.

Контакти

Професионална гимназия по транспорт и машиностроене

Село Градница, Община Севлиево, ул. Васил Левски 58
Телефон: 067362239
GSM: 0884519431, 0889363566
Факс: 067362243
Интернет сайт: pgtm-gradnica.com

Галерия

Професионална гимназия по транспорт и машиностроене
Професионална гимназия по транспорт и машиностроене
Професионална гимназия по транспорт и машиностроене
Професионална гимназия по транспорт и машиностроене
Професионална гимназия по транспорт и машиностроене
Професионална гимназия по транспорт и машиностроене

Още Училища в Община Севлиево

Професионална гимназия по транспорт и машиностроене

Професионална гимназия по транспорт и машиностроене, Градница

Професионална гимназия по транспорт и машиностроене с. Градница, е с дългогодишна история, отворило врати през далечната 1970 година, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя