Регистър на училищата

ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ, Град Роман

Галерия

ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ
ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ
ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ
ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ
ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ

ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ
Информация

Помощно училище Райна Княгиня

Помощното училище Райна Княгиня е открито като Дом за сираци от предучилищна възраст през 1946 година, което съществува 20 години. Пръв негов директор е Стоимен Димитров. Под негово ръководство се полагат основите на отлична възпитателно-педагогическа работа.

 

През 1966 година детският дом се преобразува в Дом-помощно училище. В него започват живот и обучение деца-сираци с лека степен на интелектуална недостатъчност.

 

През 2004 година  основна задача на директорката г-жа Венета Петрова е укрепване на училището. По нейна инициатива е открита паралелка Цветарство с двегодишен срок на обучение, коато за целта е построена училищна оранжерия.

 

Изградено е и първото биосуровинно учебно опитно поле, като пилотен проект за Северозападна България по международната програма Леонардо да Винчи към ЕС. През 2005 година е открита професионална паралелка Готварство, като за цeлта е оборудван готварски кухненски блок, в който учениците провеждат учебната си практика. Нещо повече, всяка седмица те сами приготвят храна за своите съученици. През 2007 година е открита трета професионална паралелка по Билкарство.

 

Екип от педагози подготвиха учебник-помагало за Билките в България. През всичките години на своето съществуване Помощно училище Райна Княгиня се откроява с многообразната си дейност.

 

Контакти

ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ

Град Роман, Община Роман, ул. Пирин No 2
Телефон: 091232540, 091232351
Интернет сайт: 

Още Училища в Община Роман

СОУ ВАСИЛ ЛЕВСКИ

СОУ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, Роман

В СОУ Васил Левски се обучават 346 ученика от 5 до 12 клас, разпределени в 17 паралелки.От всеки гимназиален клас има по една паралелка с профилирано обучение по Информационни технологии.Имаме разкр

Професионална гимназия по каменообработване

Професионална гимназия по каменообработване, Кунино

Професионална гимназия по каменообработване село Кунино осигурява на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните ц