Регистър на училищата

ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ, Град Роман

ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ
Информация

Помощно училище Райна Княгиня

Помощното училище Райна Княгиня е открито като Дом за сираци от предучилищна възраст през 1946 година, което съществува 20 години. Пръв негов директор е Стоимен Димитров. Под негово ръководство се полагат основите на отлична възпитателно-педагогическа работа.

 

През 1966 година детският дом се преобразува в Дом-помощно училище. В него започват живот и обучение деца-сираци с лека степен на интелектуална недостатъчност.

 

През 2004 година  основна задача на директорката г-жа Венета Петрова е укрепване на училището. По нейна инициатива е открита паралелка Цветарство с двегодишен срок на обучение, коато за целта е построена училищна оранжерия.

 

Изградено е и първото биосуровинно учебно опитно поле, като пилотен проект за Северозападна България по международната програма Леонардо да Винчи към ЕС. През 2005 година е открита професионална паралелка Готварство, като за цeлта е оборудван готварски кухненски блок, в който учениците провеждат учебната си практика. Нещо повече, всяка седмица те сами приготвят храна за своите съученици. През 2007 година е открита трета професионална паралелка по Билкарство.

 

Екип от педагози подготвиха учебник-помагало за Билките в България. През всичките години на своето съществуване Помощно училище Райна Княгиня се откроява с многообразната си дейност.

 

Контакти

ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ

Град Роман, Община Роман, ул. Пирин No 2
Телефон: 091232540, 091232351
Интернет сайт: www.pu.roman-bg.com/

Галерия

ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ
ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ
ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ
ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ
ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ

Още Училища в Община Роман

СОУ ВАСИЛ ЛЕВСКИ

СОУ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, Роман

В СОУ Васил Левски се обучават 346 ученика от 5 до 12 клас, разпределени в 17 паралелки.От всеки гимназиален клас има по една паралелка с профилирано обучение по Информационни технологии.Имаме разкр

Професионална гимназия по каменообработване

Професионална гимназия по каменообработване, Кунино

Професионална гимназия по каменообработване село Кунино е уникална школа, единствена по рода си на Балканите, с над 100-годишна история и с големи професионални традиции в обучението,