Регистър на училищата

Професионална гимназия Петко Рачов Славейков, Град Якоруда

авторитетно професионално училище якоруда

авторитетно професионално училище якоруда, гимназия по машиностроене якоруда, добро и качествено обучение якоруда, екип от квалифицирани преподаватели якоруда, извор на знание и мъдрост якоруда, наложило и утвърдило се учебно заведение якоруда, отлична подготовка и реализация якоруда, пгм петко рачов славейков якоруда, пгм петко славейков якоруда, проспериращо професионално училище якоруда, проспериращо учебно заведение якоруда, професионална гимназия по машиностроене якоруда, професионално учебно заведение якоруда, професионално училище с богата история якоруда, професионално училище якоруда, теоретични и практически умения и знания якуруда, традиционни методи и способи на обучение якоруда, учебното заведение с неоспорими традиции якоруда, училище с богата история и традиции якоруда, училище с традиции якоруда

Професионална гимназия Петко Рачов Славейков
Информация

Професионална гимназия Петко Рачов Славейков

Професионална гимназия Петко Рачов Славейков, Якоруда е училище с богата история, което през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут.

 

В своята дългогодишна история учебното заведение създава неоспорими традиции в общообразователната и професионалната подготовка в сферата на машиностроенето.

 

Едно от авторитетните училища в България, подготовящо специалисти със средно образование в областта на машиностроенето.

 

ПГ Петко Рачов Славейков подготвя средни специалисти за машиностроителната индустрия. Наложило и утвърдило се проспериращо учебно заведение въпреки трудните години на преход в българската икономика.

 

През всички тези години години Гимназията по машиностроене, Якоруда гради своя облик на училище с богата история и традиции.

 

Учебното заведение е извор на знание и мъдрост, стремейки се да създава обективни възможности за отлична подготовка, която води до последваща пълноценна реализация на своите възпитаници.

 

Материално - техническата база е съвременна, с напълно оборудвани кабинет по различните предмети, непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро и качествено обучение на учениците.

 

Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни и учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.

 

Учебното заведение се слави с големия професионализъм на преподавателите и тяхната всеотдайност към възпитаниците си, обграждайки ги с внимание, давайки им знания.

 

Анализирайки резултатите, гимназията отговаря на изискванията на новото време и целият колектив реагира адекватно на новата икономическа обстановка в страната и членството на България в ЕС.

 

Гимназията участва в разработване и прилагане на учебни планове и програми за различни форми на обучение и в международни проекти по програми на Европейския съюз.

 

 

Директор на учебното заведение е инж. Малина Гръкова.

 

 

Контакти

Професионална гимназия Петко Рачов Славейков

Град Якоруда, Община Якоруда, ул.Цар БорисІІІ № 72
GSM: 0893605307, 0893605306, 0893323940
Интернет сайт: pg-yakoruda.com

Галерия

Професионална гимназия Петко Рачов Славейков
Професионална гимназия Петко Рачов Славейков
Професионална гимназия Петко Рачов Славейков
Професионална гимназия Петко Рачов Славейков

Още Училища в Община Якоруда

Регистър на училищата

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, Юруково

ОУ Васил Левски, Юруково е общообразователно учебно заведение за ученици от Първи до Осми клас. Финансирането на ОУ Васил Левски, Юруково е общинско. Учебните занятия и часове се провеждат в една см