Регистър на училищата

Професионална гимназия Димитър Маринов, Град Вълчедръм

водещо учебно заведение вълчедръм

водещо учебно заведение вълчедръм, гимназия вълчедръм, гимназия димитър маринов, гимназия димитър маринов вълчедръм, добро учебно заведение вълчедръм, качествено образование вълчедръм, качествено обучение вълчедръм, квалифицирани педагози вълчедръм, отлични педагози вълчедръм, пг вълчедръм, пг димитър маринов, пг димитър маринов вълчедръм, предпочитано учебно заведение вълчедръм, препоръчано учебно заведение вълчедръм, професионална гимназия вълчедръм, професионална гимназия димитър маринов, професионално училище вълчедръм, съвременно училище вълчедръм, училище за качествени специалисти вълчедръм, училище с богата история вълчедръм, училище с добра материална база вълчедръм, училище с добра подготовка вълчедръм, училище с дългогодишни традиции вълчедръм

Професионална гимназия Димитър Маринов
Информация

Професионална гимназия Димитър Маринов

Професионална гимназия Димитър Маринов Вълчедръм

Професионална гимназия Димитър Маринов  е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето.


Води началото си от далечната 1944 година и през всички години гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в град Вълчедръм.


Учебното заведение заема централно място в образователната система на Общината. Училището е с общинско финансиране.

 

Професионална гимназия Димитър Маринов привлича много млади хора от Вълчедръм и района. Макар и професионално по облик, училището дава отлична подготовка не само по специалните, но и по общообразователните предмети.

 

Високото качество на подготовка, съдържа­телната същност на възпитателната работа, строгият ред и дисциплина са само част от характери­стиката на училището - черти, които градят авторитета и ролята му в духовният живот на област Монтана в продължение на дълги години.


През изминалите години Гимназията набира авторитет и влияние сред обществеността, като през последните девет години, този авторитет се затвърдява от широкия спектър специалности, по които в момента се обучават учениците и призовите места, които заемат в общински и национал­­ни първенства - както академични, така и спортни.

 

Основание за самочувствие е въвеждането на специалности с шест годишен срок на обучение и разширено изучаване на английски и немски езици - Банково дело, Застрахователно и осигурително дело, Икономика и мениджмънт и Митни­­ческа и данъчна администрация.

 

Професионална гимназия Димитър Маринов се адаптира към новите реалности на пазарната икономика и европейските стандарти за професионално образование.


В своето развитие учебното заведение се утвърди като професионален и духовен център, благода­рение усилията на поколения учители, всеотдайно работели и работещи за формиране на подрастващите.

 

Дълги години, крачка по крачка, общоучилищният колектив вървеше по пътя на успеха. По­ко­­ле­ние след поколение, хиляди възпитаници преминаваха като ято през класните стаи, усвояваха знания и отлитаха, за да ги приложат на практика в живота.

 

Но и в над половинвековното си съществуване, гимназията по икономика си остава млада - именно с младостта на своите възпита­ници, и богата - с техните многобройни дела, плод на знания, стремежи и мечти.

 

Днес ПГ Димитър Маринов е училище от висока класа, престижно и предпо­читано от много млади хора.

 

Да си завършил гимназията и сега е привилегия, повод за открита гордост, мерило за трайни знания и умения, стимул за духовна и практическа съзидателна дейност.

 

Интелектуалният заряд в учебното заведение е наследен и от неговия патрон Димитър Маринов - високо нравствена личност, родолюбец и етнограф, чийто хуманизъм носят в себе си преподавателите и възпитаниците му.

 

Директор на Професионална гимназия Димитър Маринов, Вълчедръм е г-жа Раина Иванова.


Ако искате да бъдете специалисти в избраната от Вас професия, желаете да получите най - добрата професионална подготовка, мечтаете да се реализирате в живота, точно това е Вашето училище.

 

Контакти

Професионална гимназия Димитър Маринов

Град Вълчедръм, Община Георги Дамяново, ул. Евлоги Георгиев 1
GSM: 0879003861

Галерия

Професионална гимназия Димитър Маринов
Професионална гимназия Димитър Маринов
Професионална гимназия Димитър Маринов
Професионална гимназия Димитър Маринов

Още Училища в Град Вълчедръм

Още Училища в Община Георги Дамяново

Основно училище Д-р Петър Берон

Основно училище Д-р Петър Берон, Септемврийци

ОУ Д-р Петър Берон, село Септемврийци е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непоз