Регистър на училищата

Професионална техническа гимназия Васил Левски, Град Горна Оряховица

авторитетно учебно заведение горна оряховица

авторитетно учебно заведение горна оряховица, авторитетно училище горна оряховица, автотранспортна техника горна оряховица, гимназия васил левски горна оряховица, добра учебна подготовка горна оряховица, електрически превозни средства горна оряховица, извор на знание горна оряховица, качествено образование горна оряховица, качествено обучение горна оряховица, обучение на високо ниво горна оряховица, отлични педагози горна оряховица, педагози с богат опит горна оряховица, препоръчано професионално училище горна оряховица, професионална гимназия горна оряховица, професионална гимназия област велико търново, професионална подготовка горна оряховица, професионална техническа гимназия васил левски, професионална техническа гимназия горна оряховица, професионално обучение горна оряховица, професионално училище горна оряховица, професионално училище област велико търново, птг васил левски горна оряховица, птг горна оряховица, птг област велико търново, съвременно училище горна оряховица, учебно заведение горна оряховица, училище с богата история горна оряховица, училище с добра подготовка горна оряховица, училище с традиции горна оряховица

Професионална техническа гимназия Васил Левски
Информация

Професионална техническа гимназия Васил Левски

Професионална техническа гимназия Васил Левски, Горна Оряховица е най-старото професионално училище в област Велико Търново.

 

Учебно заведение е с дългогодишна история, отворило врати през далечната 1921 година, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето.

 

Със заповед на Министерството е разкрито Държавно коларско училище в с. Драганово, но поради нарастващия брой ученици се налага преместване на професионалното училище в Горна Оряховица.

 

През 1930 година учебните занятия се провеждат в неизползваните вече панаирни палати до 1942 год., когато започва строителството на нова сграда, тържествено открита през 1947 година. Постепенно сградата е разширена, построени се работилници, киносалон, библиотека, физкултурен салон, автосервиз.

 

През годините учебното заведение няколко пъти променя своето наименование на: Държавно коларо-железарско и автомобилно-каросерийно училище, Държавно средно механотехническо училище, Народна механотехническа гимназия, Техникум по машиностроене и уредостроене, от 1958 до 2003 год. вече е Техникум по механотехника, а от 2003 г. - Професионална техническа гимназия Васил Левски.

 

В своята 100-годишна история, учебното заведение значително е променило своя облик, но е запазило добрите традиции на своите предшественици и създава условия, с които тези традиции да съществуват и в бъдеще. Приемственост има и в работата на учителския колектив, който се стреми да съчетава опита на предишните преподаватели с новостите в образователната сфера.


През всички тези години гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в град Горна Оряховица. Гордост за ПТГ е музеят на училището, единствен по рода си в региона. В него се съхраняват летописната книга и знамената на техникума.

 

През 1971 година за дългогодишната му учебно-възпитателна работа и във връзка с неговата 50 годишнина техникумът е награден с орден „ Кирил и Методий ” ІІ степен. За своя 75 годишен юбилей училището е удостоено с грамота и вимпел с образа на неговия патрон от Общонационалния комитет „ Васил Левски ”.


Учебното заведение заема централно място в образователната система на Общината. Училището е с общинско финансиране.

 

ПТГ Васил Левски, Горна Оряховица привлича много млади хора от Горна Оряховица и района. Макар и професионално по облик, училището дава отлична подготовка не само по специалните, но и по общообразователните предмети.

 

Високото качество на подготовка, съдържа­телната същност на възпитателната работа, строгият ред и дисциплина са само част от характери­стиката на училището - черти, които градят авторитета и ролята му в духовният живот на област Велико Търново в продължение на дълги години.


През изминалите години ПТГ Васил Левски набира авторитет и влияние сред обществеността, като през последните девет години, този авторитет се затвърдява от широкия спектър специалности, по които в момента се обучават учениците и призовите места, които заемат в общински и национал­­ни първенства - както академични, така и спортни.

 

Завоюваните първи места на общообразователни и технически олимпиади; състезания по професии; спортни състезания; изяви в областта на художествената самодейност са много. Гордост за ПТГ Васил Левски е футболният отбор, който е два пъти шампион на България и един път вице-шампион в републиканското първенство за ученици.


Учебното заведение се адаптира към новите реалности на пазарната икономика и европейските стандарти за професионално образование.


В своето развитие ПТГ Васил Левски се утвърди като професионален и духовен център, благода­рение усилията на поколения учители, всеотдайно работели и работещи за формиране на подрастващите.

 

Дълги години, крачка по крачка, общоучилищният колектив вървеше по пътя на успеха. По­ко­­ле­ние след поколение, хиляди възпитаници преминаваха като ято през класните стаи, усвояваха знания и отлитаха, за да ги приложат на практика в живота.

 

Но и в почти вековното си съществуване, ПТГ Васил Левски си остава млада - именно с младостта на своите възпита­ници, и богата - с техните многобройни дела, плод на знания, стремежи и мечти.

 

Днес Професионалната гимназия в Горна Оряховица е училище от висока класа, престижно и предпо­читано от много млади хора.

 

Да си завършил гимназията и сега е привилегия, повод за открита гордост, мерило за трайни знания и умения, стимул за духовна и практическа съзидателна дейност.

 

Директор на ПТГ Васил Левски, Горна Оряховица е г-жа Габриела Данаилова.


Ако искате да бъдете специалисти в избраната от Вас професия, желаете да получите най - добрата професионална подготовка, мечтаете да се реализирате в живота, точно това е Вашето училище.

 

Контакти

 

 

тел.: 0878884829 - Директор


тел.: 0878884835 - Канцелария


тел.: 0878884817 - Счетоводител


тел.: 0878884827 - Домакин

 


E-mail: info-300218@edu.mon.bg

Контакти

Професионална техническа гимназия Васил Левски

Град Горна Оряховица, Община Горна Оряховица, ул. Ангел Кънчев № 27
GSM: 0878884835, 0878884827, 0878884829
Интернет сайт: ptg-go.com

Галерия

Професионална техническа гимназия Васил Левски
Професионална техническа гимназия Васил Левски
Професионална техническа гимназия Васил Левски
Професионална техническа гимназия Васил Левски
Професионална техническа гимназия Васил Левски
Професионална техническа гимназия Васил Левски
Професионална техническа гимназия Васил Левски
Професионална техническа гимназия Васил Левски

Още Училища в Град Горна Оряховица

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА МИХАЙЛО ВАСИЛИЕВИЧ ЛОМОНОСОВ

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА МИХАЙЛО ВАСИЛИЕВИЧ ЛОМОНОСОВ, Горна Оряховица

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА МИХАЙЛО ВАСИЛИЕВИЧ ЛОМОНОСОВ е учебно заведение в град Горна Оряховица. Предлага гиманзиално обучение по специалности - електротехника и електр