Регистър на училищата

ПЪРВО СОУ ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ, Град Варна

ПЪРВО СОУ ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ
Информация

ПЪРВО СОУ ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ

Училище Димчо Дебелянов е открито през 1958/1959 година. Половин век то съхранява своите традиции и се утвърждава сред училищата в града. Носител е на орден  Кирил и Методий- трета степен.
През 1993 година основно училище Димчо Дебелянов е преобразувано в средно общообразователно с ранно чуждо езиково обучение от първи клас - руски и английски език,а от учебната 2001/2002година в училището е въведено и профилирано обучение по два профила - Пиродоматематически и Технологичен.
    Изминалата 2008/2009 година беше юбилейна за училището - то навърши своя ПОЛОВИН ВЕК.
    През учебната 2009/2010 година в училището се обучават над осемстотин ученика и двадесет деца в предучилищна подготвителна група. От тях петстотин тридесет и осем са на дневна форма на обучение, двеста тридесет и две вечерна форма, тридесет и пет на самостоятелна и три на индивидуална форма.    
     В момента за първокласниците се предлага ранно чуждоезиково обучение по  Английски език и ранно компютърно обучение по Информационни технологии.  
   На ниво гимназиален етап, в училището има сформирани 4 паралелки Природоматематически профил с профилиращи предмети Биология и Химия, и 3 паралелки Технологичен профил с профилиращи предмети Информатика и Информационни технологии.
   В резултат на добрата организация на учебния процес и високата квалификация на педагогическия колектив над 80 % от завършващите VII клас ученици постъпват в езикови и профилирани гимназии, а над 60 % от завършилите XII клас ученици продължават обучението си във ВУЗ.
  СОУ Димчо Дебелянов осигурява сериозна, задълбочена и съобразена с изискванията за съвременно обучение подготовка на всеки, който пожелае да продължи обучението си в него.

Контакти

Средно общообразователно училище Димчо Дебелянов

Град Варна, Община Варна, ул. Русе 2
Телефон: 052613602
GSM: 052613599
Факс: 052612964
Интернет сайт: sou-ddeb.com

Галерия

ПЪРВО СОУ ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ
ПЪРВО СОУ ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ
ПЪРВО СОУ ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ
ПЪРВО СОУ ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ
ПЪРВО СОУ ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ
ПЪРВО СОУ ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ

Още Училища в Община Варна

Основно училище Константин Арабаджиев

Основно училище Константин Арабаджиев, Варна

Основно училище Константин Арабаджиев, Варна е с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя къ

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски, Варна

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски, Варна е едно от най - реномираните професионални учебни заведения в страната. Училище с богата история, която пр