Регистър на училищата

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, Село Елин Пелин

соу васил левски елин пелин

соу васил левски елин пелин, соу елин пелин, елин пелин, училище васил левски елин пелин, средно училище елин пелин

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ
Информация

СОУ ВАСИЛ ЛЕВСКИ

СОУ Васил Левски, Елин Пелин

На 2.09.1921г. е открит първи гимназиален клас – 4 клас  (сега осми клас) като частен клас на училищното настоятелство.

 

От 15.09.1922г. селото вече имареално училище – реалката – с четвърти, пети и шести класове (сега осми, девети и десети класове). На 15.09.1924г. смесеното реално училище се отделя от прогимназията под названието Новоселска непълна смесена гимназия със самостоятелно управление. Реалката се е помещавала в двуетажната обществена сграда в центъра на селото, заедно с околийското управление, полицейския участък, пощата и кабинета на околийския лекар.

 

От  15.09.1924 г. По разпореждане на Министерството на народното просвещение е закрита непълната смесена гимназия в Новоселци и е открито от същата дата Практическо коларско (столарско) училище, което през 1929г. се превръща в Земеделско (занаятчийско) училище с директор – преподавател Наталия Добровска. През 1935г. Започва строеж  на нова училищна сграда – за прогимназията. След продължителен период  от седем години двуетажната постройка е открита през 1924 година. Това е сегашната сграда на НУ Христо Ботев.

 

След закриването през 1944 г. За Земеделското училище от  15.09. с.г. е открита Пълна смесена гимазия, която премахва нуждата от получаване на образование в София. Директор на гимназията е бил Цветан Векилски. На 15.09. 1969 г. Е открита нова сграда на СПУ Д. Благоев, което сега носи имета на Васил Левски.

Контакти

Средно общообразователно училище Васил Левски

Село Елин Пелин, Община Елин Пелин, бул. Витоша 3
Телефон: 072560236

Галерия

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Още Училища в Община Елин Пелин

Основно училище Иван Вазов

Основно училище Иван Вазов, Мусачево

Основно училище Иван Вазов село Мусачево е училище с богата история, която се губи в далечното минало. През годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут. Гради своя облик на

ОУ СТЕФАН СТЕФАНОВ

ОУ СТЕФАН СТЕФАНОВ, Елин Пелин

Град Елин Пелин е разположен в Югозападния регион на България, Община Елин Пелин, Област София. В градчето се намира Основното училище Стефан Стефанов което е с курс на обучение от първи до осми клас.

ПГ ПО КЕРАМИКА

ПГ ПО КЕРАМИКА, Елин Пелин

Град Елин Пелин е разположен в Югозападния регион на България, Община Елин Пелин, Област София. В Елин Пелин се намира Професионалната гимназия по керамика. Учебното заведение е с с държавно фин