Регистър на училищата

СОУ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ, Град Дупница

СОУ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ
Информация

СОУ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ

    Училището работи по проекти, касаещи оборудване на кабинети по чужд език, свързани с новите технологии на чуждоезиковото обучение, финансирани от Кралство Испания и Корпус на мира на САЩ. За нуждите на обучението по испански език са преобразувани 3 класни стаи в компютърен езиков кабинет, зала мултимедиа и библиотека с испанска литература, която съдържа над 7000 тома. От 2001 г. училището е включено в Споразумение между МОН – България и Министерство на образованието, културата и спорта на Кралство Испания, което дава възможност на учениците, изучаващи интензивно испански език за явяване на изпити за получаване на международна диплома. Работата на учители-чужденци спомага за успехите на учениците, които завоюват челни места на олимпиадата по испански език и печелят и други награди, като учебни екскурзии в Испания и стипендии за изключителни постижения в областта на испанския език и цялостна работа в учебния процес.
Обзаведени са и кабинети по английски език в резултат на два проекта, финансирани от Корпус на мира.
     През 2004 г. училището бе включено като база за изучаване на руски език в област Кюстендил в бюлетин, издаден от МОН – България, Посолство на Руската Федерация и Руския културно-информационен център в София.
     Квалификацията на учителите всяка година се повишава в курсове в страната и чужбина /Испания, Англия, Франция, Русия/.
     Учениците участват активно в спортния живот на града и в олимпиадите по всички предмети като печелят призови места на областно и национално ниво.
     Всички мероприятия, годишнини, концерти, са свързани с работата на вокалната група към училището с ръководител Н. Василиева.
     Продължава и се задълбочава сътрудничеството с Отдела по образование  към Посолството на Испания както по отношение на обогатяване на материалната база, така и за повишаване на квалификацията на учителите и разширяване възможностите  на учениците за участие в различни международни конкурси и проекти.
     През учебната 2010/2011 г. в СОУ „Св. Паисий Хилендарски” гр. Дупница се обучават 767 ученици, разпределени в 34 паралелки. 180 ученици от І до VІІ клас се занимават в 7 полуинтернатни групи.
     Учениците са обучавани от 62 учители. Непедагогическият персонал се състои от 16 служители.
Гордост на СОУ „Св. Паисий Хилендарски” са неговите ученици. От завършващите всяка година зрелостници около 99 % от тях са приети във висши учебни заведения в страната и в чужбина /Испания, Франция, Англия, САЩ, Германия/.

Контакти

Средно общообразователно училище Св. Паисий Хилендарски

Град Дупница, Община Дупница, ул. Страхил войвода №5
Факс: 070152545
Интернет сайт: www.souphd.info

Галерия

СОУ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ
СОУ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ
СОУ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ
СОУ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ

Още Училища в Град Дупница

Основно училище Св.Св. Кирил и Методий

Основно училище Св.Св. Кирил и Методий, Дупница

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неиз

Средно училище Св. Климент Охридски

Средно училище Св. Климент Охридски, Дупница

СУ Св. Климент Охридски град Дупница отворя врати през 1978 г., за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето. Учеб

ПГОСУ

ПГОСУ, Дупница

Гимназията е от най-старите в града! Създадена е през далечната 1928 година като първото занаятчийско/промишлено/ училище в града. В последствие се развива като СПТУ, ТООП и от няколко години ПГОСУ.

ОУ Евлоги Георгиев

ОУ Евлоги Георгиев, Дупница

В училището преподават хора, отдали на професията си над 20 години от живота сии такива, които сега прекрачват прага на класната стая. Взаимното уважение и добриятпрофесионализъм създават обстановка з