Регистър на училищата

СОУ ХРИСТО БОТЕВ, Град Девин

Галерия

СОУ ХРИСТО БОТЕВ
СОУ ХРИСТО БОТЕВ
СОУ ХРИСТО БОТЕВ
СОУ ХРИСТО БОТЕВ
СОУ ХРИСТО БОТЕВ
СОУ ХРИСТО БОТЕВ

СОУ ХРИСТО БОТЕВ
Информация

СОУ ХРИСТО БОТЕВ

СОУ "Христо Ботев" е единственото средно училищена територията на община Девин. То е средищно училище и за децата от три направления - с. Беден, с. Брезе, с. Михалково.

Обучението в СОУ "Христо Ботев" се осъществява от 56 преподаватели, от тях 11-професионални бакалаври, 16-бакалаври, 28-магистри.

Училището приема ученици и след завършен седми клас и завършено основно образование. В него се обучават 640 уеници от общините Девин, Доспат и Борино. Учениците от училището участват в състезания и конкурси на общинско, областно или национално равнище. 90% от завършилите средно образование продължават обучението си във висши училища и колежи, а останалите успешно се реализират на пазара на труда.

Контакти

СОУ ХРИСТО БОТЕВ

Град Девин, Община Девин, Гимназиална №1
Факс: 030412016
Интернет сайт: 

Още Училища в Община Девин

ОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ

ОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ, Селча

Китното селце Селча е разположено в Южния централен регион на България, Община Девин, Област Смолян. В село Селча се намира Основното училище Отец Паисий, което е с курс на обучение от първи до осми к

Регистър на училищата

ОУ ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ, Гьоврен

ОУ ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ е училище от (І - VІІІ клас) с общинско финансиране и с една учебна смяна. Намира се на територията на област Смолян. Учениците са с непрофилирани паралеки.

СОУ ХРИСТО БОТЕВ

СОУ ХРИСТО БОТЕВ, Девин

СОУ "Христо Ботев" е единственото средно училищена територията на община Девин. То е средищно училище и за децата от три направления - с. Беден, с. Брезе, с. Михалково.Обучението в СОУ "Христо Б