Регистър на училищата

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, Град Стара Загора

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ
Информация

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ

Средно общообразователно училище Иван Вазов се намира в град Стара Загора.

 

Учебното заведение води своето начало от далечната 1841 година, когато е създадено първото светско училище в града - едно от първите в страната, носещо името Светиниколско взаимно училище, чийто пряк приемник и наследник е сегашното Средно общообразователно училище Иван Вазов.

 

Учебното заведение има важен принос в културния живот на региона. Негови възпитаници са видни дейци на науката и културата, някои от които с международна известност.

 

Иван Вазов е съвременно и модерно училище, отворено към света, към постиженията на човешкия ум, към европейските ценности, като едновременно с това се стреми да съхрани духовните традиции на българското училище.

 

Устояло на превратностите на времето, днес Средно общообразователно училище Иван Вазов е най - голямото учебно заведение в региона. В него работят сто и четири преподаватели, обособени са шестдесет и една паралелки от първи до дванадесети клас, в които учат хиляда четиристотин и седемдесет ученика.

 

Учениците получават зания и умения в двадесет и осем специализирани паралелки по чужди езици, музика, изобразително изкуство, профилирани паралелки от девети до дванадесети клас по български език и история, биология и химия, паралелка по философия.

 

В учебното заведение се извършва прием след седми и осми клас с профил Стопански мениджмънт, където са включени специални предмета по икономическите дисциплини, с акцент върху засиленото изучаване на английски език, знания и практически умения за работа с компютър, специалност, която дава професионална квалификация.

 

Екип от висококвалифицирани преподаватели с богат педагогически опит, висок професионализъм и отлична квалификация се грижат своите възпитаници с много любов, обучава ги, дава им много знания и умения.

 

Директор на училището е Николай Лазов.

Контакти

Средно общообразователно училище Иван Вазов

Град Стара Загора, Община Стара Загора, ул. Ген. Гурко № 102
Телефон: 042264097, 042680715, 042681350
Факс: 042681350
Интернет сайт: souvazov.org

Галерия

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ
СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ
СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ
СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ
СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ
СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ

Още Училища в Град Стара Загора

Основно училище Кирил Христов

Основно училище Кирил Христов, Стара Загора

Основно училище Кирил Христов, Стара Загора е основано през 1896 год. Неговата дългогодишна история е повод за гордост у учителите и учениците, които ценят и уважават традициите. Учебното заведение е

Професионална гимназия по механотехника и транспорт Никола Йонков Вапцаров

Професионална гимназия по механотехника и транспорт Никола Йонков Вапцаров, Стара Загора

Професионална гимназия по механотехника и транспорт Никола Йонков Вапцаров е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пъ

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина Иван Павлов

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина Иван Павлов, Стара Загора

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина Иван Павлов е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, по

Вечерно средно училище Захари Стоянов

Вечерно средно училище Захари Стоянов, Стара Загора

Вечерно средно училище Захари Стоянов, Стара Загора е учебно заведение с богата история, изпълнена със събития, допринесли за сегашния вид и авторитет на учебното заведение. Отворил