Регистър на училищата

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ, Град Русе

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ
Информация

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ


Средно общобразователно училище Христо Ботев води своето начало от далечната 1838 година, когато е поставено началото на светското образование в град Русе.


През 1898 година тържествено е открита новата училищна сграда, която е паметник на културата с национално значение.

 

През 1945 година учебното заведение приема името на поета - революционер Христо Ботев.

 

И днес СОУ Христо Ботев със своите профили на обучение е отново елитно учебно заведение с вековна история и с учители и ученици, достойни наследници на Русенското класно училище и Държавната мъжка гимназия Княз Борис.


СОУ Христо Ботев разполага с добра материална база, светли и просторни класни стаи, оборудвани кабинети и хранилища, медицински и стоматологичен кабинети, библиотека и музейна сбирка, два физкултурни салона, фитнес център, бюфет и аула.

 

Налична е и презентационна техника за интерактивно водене на часовете.

 

Кабинетът по химия е създаден по проект на г-н Яким Петков, който е дългогодишен учител по химия в СОУ Христо Ботев и предоставя много добри възможности, както за онагледяване на учебния процес, така и за експериментална работа на всеки ученик. Кабинетът разполага с единствената светеща дългопериодна форма на Периодичната система.


Обучението по информатика и информационни технологии се провежда в пет компютърни кабинета. Наличната техника и програмно осигуряване позволяват овладяване на съвременните компютърни технологии според изискванията и програмите на МОН.

 

Освен за редовни учебни занятия те се използват и за достъп до Интернет, както и за предпечатна подготовка на училищни материали от ученици и учители.

 

СОУ Христо Ботев разполага с портативни интерактивни устройства, които позволяват да се демонстират  в реално време резултати от действията на даден софтуер.

 

Контакти

Семеен хотел Пешев

Град Русе, Община Русе, ул. Г.С. Раковски 25
Телефон: 082834387, 082834584, 082834587
Интернет сайт: sou-botev.com

Галерия

Още Училища в Община Русе

Основно училище Георги Стойков Раковски

Основно училище Георги Стойков Раковски, Ново село

Основно училище Георги Стойков Раковски, Ново село е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на

Основно училище Тома Кърджиев

Основно училище Тома Кърджиев, Русе

Основно училище Тома Кърджиев, Русе е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното,

Професионална гимназия по механотехника Юрий Гагарин

Професионална гимназия по механотехника Юрий Гагарин, Русе

Професионална гимназия по механотехника Юрий Гагарин, град Русе отваря врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещет