Регистър на училищата

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ МАКСИМ РАЙКОВИЧ, Град Дряново

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ МАКСИМ РАЙКОВИЧ
Информация

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ МАКСИМ РАЙКОВИЧ

 

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ МАКСИМ РАЙКОВИЧ е учебно заведение в град Дряново, ул. Васил Левски № 16.


Носи името на великият българин Максим Райкович, един от най-бележитите дряновци, ревностен бранител на българщината, дарил цялото си имане, за разкриване на български училища в различни населени места.


Учебно заведение e с курс на обучение от първи до дванадесети клас. Училището е с общинско финансиране.


СРЕДНО УЧИЛИЩЕ МАКСИМ РАЙКОВИЧ, Дряново има богата история. Днес учебното заведние е утвърдено средище на духовната изява и огнище на националните традиции.


Съвременено училище, с добра материална база. Разполага с два компютърни кабинета, оборудвани с модерна техника и интерактивна дъска. Изградена е безжична мрежа, предоставяща достъп до Интернет в цялата сграда на училището. Част от кабинетите са оборудвани с мултимедийни проектори и компютри. За учениците от профилираните паралелки са осигурени таблети или персонални компютри. Разположеният на втория етаж, информационен дисплей, цели да информира и предоставя събия от училищния живот.


Днес усилията за развитие на учебното заведение са насочени предимно към увеличаване ефективността на учебния процес.


СРЕДНО УЧИЛИЩЕ МАКСИМ РАЙКОВИЧ, Дряново се стреми да повишави качеството на обучение и образование чрез въвеждане, прилагане и методическо осигуравяне на държавни образователни изисквания за учебно съдържание, учебен план и учебни програми.


Екип от висококвалифицирани преподаватели, педагози с богат опит, полагат грижи за формиране на личности с висока интелектуална подготовка и култура.


Всичките тези години СУ МАКСИМ РАЙКОВИЧ, Дряново е огнище на просвета, родолюбие, възрожденски дух и новаторство, извор на знание и мъдрост.

 


Директор на учебното заведение е г-жа Катерина Стефанова - преподавател по Биология и здравно образование.

 

Контакти

Средно общообразователно училище Максим Райкович

Град Дряново, Община Дряново, ул. Васил Левски 16
Телефон: 067672156
Интернет сайт: sou-dryanovo.com

Галерия

Още Училища в Община Дряново