Регистър на училищата

Средно училище Св.Св. Кирил и Методий, Село Игнатиево

авторитено учебно заведение игнатиево

авторитено учебно заведение игнатиево, добри професионалисти игнатиево, добро образование игнатиево, игнатиево, извор на знание игнатиево, качествено и достъпно обучение игнатиево, качествено обучение игнатиево, квалифицирани педагози игнатиево, огнище на национални традиции игнатиево, отлична учебна подготовка игнатиево, отлични преподаватели игнатиево, преподаватели с богат опит игнатиево, средище на знание игнатиево, средищно учебно заведение игнатиево, средно училище игнатиево, средно училище св св кирил и методий, средно училище св св кирил и методий игнатиево, су град игнатиево, су св св кирил и методий, су св св кирил и методий игнатиево, толерантно общуване игнатиево, учебно заведение град игнатиево, учебно заведение игнатиево, училище игнатиево, училище кирил и метдоий игнатиево, училище с богата история игнатиево, училище с традиции игнатиево

Средно училище Св.Св. Кирил и Методий
Информация

Средно училище Св.Св. Кирил и Методий

Средно училище Св. Св. Кирил и Методий село Игнатово

 

Средно училище Св.Св. Кирил и Методий е учебно заведение в град Игнатиево, Община Аксаково.


Училище с богата история, което през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут.


Учебното заведение носи името на велики български просветители, създатели на българската азбука братята Кирил и Методий.


Води своето начало от далечната 1883 година, като негов първи учител е Стоян Попов.


През 1919 год. е открита и прогимназия, като учителският колектив вече наброява осем души.


През 1930 година е открито и централното училище, с пет класни стаи. В него се сливат началното училище и прогимназията.


В периода 1951 - 1980 год. училището е център на живот в селото. Организират се курсове за ограмотяване на възрастни и вечерно училище за младежи.


По това време е извършена и цялостна реконструкция на материалната база, която е оборудвана с кухня и столова, създаден е физкултурен салон и редица работилници.


Всички класни стаи са преустроени и оборудвани за кабинети по отделните учебни предмети. За първи път е въведено кабинетно обучение.


В навечерието на стогодишния юбилей на училището е открита новата четириетажна сграда, с оборудвани кабинети по учебните предмети, класни стаи, три физкултурни салона, лекарски кабинет, работилница, кухня и столова.


През 2009 год. Основно училище Св.Св. Кирил и Методий е преобразувано в Средно общообразователно училище Св.Св. Кирил и Методий.


От 2009/2010 учебна година се извършва прием след завършен шести клас за специалността - Работник в заведенията за хранене и развлечения.


През учебната 2010/2011 година е приет първият випуск от гимназиалната степен на обучение. Приети са ученици в девети клас по специалността - Готвач.

 

Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.

 

У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.

 

Средно училище Св. Св. Кирил и Методий, Игнатиево се слави с големия професионализъм на преподавателите и тяхната всеотдайност към своите ученици, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.

 

Неговият безспорен авторитет се дължи на качеството на учебно-възпитателната работа и на постигнатите високи резултати.

 

Учениците постигат успехи в урочната, извънкласната, извънучилищната дейност, състезанията, олимпиадите на общинско, областно и национално ниво.

 

Възпитаниците, завършили учебното заведение, днес са достойно реализирали се личнисти в обществото.

 

СУ Св.Св. Кирил и Методий е място, храм, в който възпитаниците на учебното заведение, не само се обучават, но и се усъвършенстват, готови да помагат на околните.

 

Директор на учебното заведение е г-жа Маргарита Калчева - Шабанова.

 

Да си завършил Средно училище Св. Св. Кирил и Методий, Игнатиево и сега е привилегия, повод за открита гордост, мерило за трайни знания и умения, стимул за духовна и практическа съзидателна дейност.

 

Контакти

Средно училище Свети Свети Кирил и Методий

Село Игнатиево, Община Аксаково, ул. Плиска 11
GSM: 0888314956, 0884237528, 0882294729
Email: oukmi@abv.bg
Интернет сайт: sou.ignatievo.eu

Галерия

Средно училище Св.Св. Кирил и Методий
Средно училище Св.Св. Кирил и Методий
Средно училище Св.Св. Кирил и Методий
Средно училище Св.Св. Кирил и Методий
Средно училище Св.Св. Кирил и Методий
Средно училище Св.Св. Кирил и Методий
Средно училище Св.Св. Кирил и Методий
Средно училище Св.Св. Кирил и Методий

Още Училища в Община Аксаково

Обединено училище Иван Вазов

Обединено училище Иван Вазов, Любен Каравелово

Обединено училище Иван Вазов, Любен Каравелово е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, не

Средно училище Св.Св. Кирил и Методий

Средно училище Св.Св. Кирил и Методий, Игнатиево

Средно училище Св.Св. Кирил и Методий е учебно заведение в град Игнатиево, Община Аксаково. Училище с богата история, което през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешни

Основно училище Христо Смирненски

Основно училище Христо Смирненски, Въглен

Основно училище Христо Смирненски, село Въглен е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, не