Регистър на училищата

Средно училище Св. Климент Охридски, Град Дупница

висококвалифицирани педагози дупница

висококвалифицирани педагози дупница, дупница, извор на знание дупница, качествено и съвременно обучение дупница, качествено образование дупница, огнище на национални традиции дупница, педагози с богат опит дупница, предпочитано средно училище дупница, предпочитано учебно заведение дупница, средно училище в град дупница, средно училище дупница, средно училище климент охридски дупница, су дупница, су св климент охридски дупница, съвременно учебно заведение дупница, учебно заведение град дупница, учебно заведение с богата история дупница, училище дупница, училище климент охридски дупница, училище работещо по програма енвижън дупница, училище с добра материална база дупница, училище с добра подготовка дупница, училище със запазени традиции дупница

Средно училище Св. Климент Охридски
Информация

СУ Св. Климент Охридски град ДупницаСУ Св. Климент Охридски град Дупница отворя врати през 1978 г., за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето. 


Учебно заведение с богата история, която през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут. Гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в град Дупница.


СУ Св. Климент Охридски  заема централно място в образователната система на Общината. Училището е с общинско финансиране.


Разполага със съвременна материално - техническата база, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.


На разположение на възпитаниците на СУ Св. Климент Охридски са 28 класни стаи и обособени кабинети по всички дисциплини, 3 компютърни кабинета, изцяло обновен физкултурен салон, зала по бадминтон и зала за тенис на маса, плувен басейн, открити спортни площадки, лекоатлетическа писта, зала за отдих и актова зала.


В училището се обучават ученици от 1 до 7 клас за придобиване на свидетелство за основно образование и от 8 до 12 клас с профил ФВС.


СУ Св. Климент Охридски град Дупница осигурява достъпно образование за всеки ученик и обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз.


Училището работи по програма за целодневно обучение от 1-ви до 7-ми клас включително, като за всички класове са организирани ПИГ. Работи се и по първи и втори вариант на целодневното обучение.


Учениците получават профилираната подготовка, която им дава възможност за формиране на трайни и задълбочени знания и компетентност, получават отличната подготовка, която им гарантира успешно представяне на олимпиади, състезания, външно оценяване и кандидатстудентски изпити.


На учениците се предоставя възможност за изучаване на чужд език, осъществява се обучение с компютър по програма „Енвижън“. Възпитаниците на учебното заведение работят с електронни учебници. За децата се осигурява столово хранене, а за пътуващите е подсигурен транспорт.


СУ Св. Климент Охридски, Дупница се слави с големия професионализъм на преподавателите и тяхната всеотдайност към своите ученици.


Педагозите се стремят да предоставят възможно най-много учебен материал на децата, за да поставят една успешна основа за тяхното по-нататъшно образование.


Процесът на работа, който протича в училището е съчетание между традиционните и нетрадиционните начини на работа. Учениците участват активно в дейностите, организирани по инициатива на учебното заведение.


Възпитаниците на учебното заведение имат възможност да развиват своите творчески и физически умения и да усъвършенстват способностите си в часовете по свободноизбираема подготовка.


През всичките тези, немалко години СУ Св. Климент Охридски, Дупница е извор на знание и мъдрост, стремейки се да създава обективни възможности за отлична подготовка, която води до последваща пълноценна реализация на възпитаниците си.


Директор на учебното заведение е г-жа Юлиана Борисова.

 

Контакти

Основно училище Св. Климент Охридски

Град Дупница, Община Дупница, ул. Ю. Венелин 92
Телефон: 070152226
Факс: 070152226
Интернет сайт: ousvklohridski-dupnica.com

Галерия

Средно училище Св. Климент Охридски
Средно училище Св. Климент Охридски
Средно училище Св. Климент Охридски
Средно училище Св. Климент Охридски
Средно училище Св. Климент Охридски

Още Училища в Град Дупница

Основно училище Св.Св. Кирил и Методий

Основно училище Св.Св. Кирил и Методий, Дупница

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото

ПГОСУ

ПГОСУ, Дупница

Гимназията е от най-старите в града! Създадена е през далечната 1928 година като първото занаятчийско/промишлено/ училище в града. В последствие се развива като СПТУ, ТООП и от няколко години ПГОСУ.

ОУ Евлоги Георгиев

ОУ Евлоги Георгиев, Дупница

В училището преподават хора, отдали на професията си над 20 години от живота сии такива, които сега прекрачват прага на класната стая. Взаимното уважение и добриятпрофесионализъм създават обстановка з