Регистър на училищата

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ГАБРОВО, Град Габрово

висш технически университет габрово

висш технически университет габрово, технически университет габрово, ту габрово, университети и колежи габрово

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ГАБРОВО
Информация

Информация

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ГАБРОВО е висше учебно заведение в град Габрово, ул. Хаджи Димитър № 4.

 

Висшето училище, предшественик на днешния Технически университет датира от 40-те години на XIX век. Указ № 395 от 30.07.1964 г., от Президиума на Народното събрание, e дадено разрашение за откриване на Висш общотехничеки задочен институт в град Габрово.


През 1972 г., ВОТЗИ - Габрово е преименуван във Висш машинно - електротехнически институт. ВМЕИ - Габрово разполага с четири просторни учебни корпуса, обзаведени аудиторни зали, лаборатории, работилници и други помещения.

 

По-късно са построени четири студентски общежития и още два учебни корпуса, университетска библиотека, която в момента се помещава в нова модерна и функционална сграда.


С Решение на Народното Събрание на Република България от 1995 г. ВМЕИ-Габрово придобива статут на Технически университет.


През 2001 г. ТУ Габрово е акредитиран от Международното сдружение по Инженерна педагогика за обучение на инженери за придобиване на квалификация Европейски инженер-педагози, признаваща се от Европейския съюз и от UNESCO.

 

От 2004 г. Университетът е сертифициран и получава сертификат за съответствие на системата за управление на качеството със стандарта ISO 9001:2000 при обучение за придобиване на висше образование, следдипломна квалификация и научни изследвания, издаден от Германското дружество за сертифициране на системи за управление (DQS GmbH) и Международната сертификационна мрежа IQNet DQS.

 

Контакти

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ГАБРОВО

Град Габрово, Община Габрово, ул. Хаджи Димитър 4
Телефон: 066801144
GSM: 0898969995
Факс: 066801155
Интернет сайт: www.tugab.bg

Галерия

Още Училища в Град Габрово

Център за специална образователна подкрепа - Габрово

Център за специална образователна подкрепа - Габрово, Габрово

Центърът за специална образователна подкрепа - Габрово е специализирано заведение за обучение и възпитание на деца със специални образователни потребности. Води началото си от 1967 г., като п

ОУ ХРИСТО БОТЕВ

ОУ ХРИСТО БОТЕВ, Габрово

Основно училище Христо Ботев в град Габрово води началото си от далечната 1862 година, когато даскал Пенчо Гърбата открива първото училище. През своето 150 годишно съществуване училище Христо Ботев &n

ОУ НЕОФИТ РИЛСКИ

ОУ НЕОФИТ РИЛСКИ, Габрово

От своето създаване до днес ОУ НЕОФИТ РИЛСКИ гостоприемно отваря вратите си, за да въведе с любов своите възпитаници в тайнството на знанието. Започнало е със седем паралелки от осем учители, в настоя

СОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ

СОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ, Габрово

Мисия на училищетоосигурява пълен курс на задълбочена и качествена общообразователна подготовка на ученицитеформира личностти с висока интелектуална подготовка и култура, с ярко изразено гражданско